Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

15 παίκτες που πάνε για μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε 15 παίκτες στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν ομάδα το καλοκαίρι και να καταλήξουν σε μία από τις μεγάλες της Ευρώπης. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.











15. Σάιντο Μπεραχίνο: 21 χρονών Άγγλος επιθετικός της Γουέστ Μπρομ. Σέντερ φορ που μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες, με καταπληκτική αίσθηση του γκολ και τοποθετήσεις. Φέτος έχει 18 γκολ εκ των οποίων 12 στην Πρέμιερ Λιγκ.

14. Γουίλιαμ Καρβάλιο: 23 χρονών Πορτογάλος αμυντικός χαφ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και πέρσι το καλοκαίρι λεγόταν ότι θα πάρει μεγάλη μεταγραφή αλλά δεν έκατσε, ωστόσο νομίζω πως φέτος ήρθε η ώρα του. Αμυντικό χαφ σκύλος, τρέχει ασταμάτητα, μέσα σε όλες τις μονομαχίες. Μπορεί να παίξει βασικός σε πολλά από τα μεγαλύτερα club της Ευρώπης. Φέτος με τη Σπόρτινγκ έχει 39 εμφανίσεις και 1 γκολ.

13. Ερίκ-Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ: 26 χρονών Καμερουνέζος επιθετικός της Σάλκε. Ξεκίνησε ως καλή λύση από τον πάγκο όμως σιγά σιγά με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο μέλος της ομάδας από το Γκελζενκίρχεν. Γρήγορος (παρότι έιναι 1,91), με εξαιρετική τεχνική και επαφή με τα δίχτυα, παίζει τόσο στα πλάγια όσο στην κορυφή. Μέχρι στιγμής έχει 10 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

12. Ρομπέρτο Φιρμίνο: 23 χρονών Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Χοφενχάιμ. Τα τελευταία 2 χρόνια μαγεύει τα πλήθη στη Μπουντεσλίγκα όντας ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Είναι 10άρι που μπορεί να παίξει και επιθετικός, με καταπληκτική τεχνική κατάρτιση, οργανωτικές ικανότητες, και πολύ καλό πόδι. Κλασικό Βραζιλιανάκι δηλαδή. Φέτος μετράει 9 γκολ και 11 ασίστ σε 33 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ πέρσι είχε 22 γκολ και 16 ασίστ!

11. Ναθανιέλ Κλάιν: 24 χρονών Άγγλος δεξιός μπακ της Σαουθάμπτον. Ίσως το καλύτερο δεξί μπακ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ μαζί με τον Ιβάνοβιτς. Καταπληκτικές επιθετικές αρετές, καλή ισοστάθμιση επθετικών-ανασταλτικών καθηκόντων και γερά πνευμόνια, έχει όλα τα φόντα να αφήσει εποχή. Έχει χάσει μόλις 2 ματς της Σαουθάμπτον φέτος!

10. Καρίμ Μπελαράμπι: 25 χρονών Γερμανομαροκινός εξτρέμ της Λεβερκούζεν. Απίστευτη ταχύτητα, διεισδυτικότητα, τρίπλα και δυνατό πόδι. Αρκετά αφελής αμυντικά αλλά βιρτουόζος με τη μπάλα στα πόδια, μόνιμη πηγή κινδύνου. 44 συμμετοχές, 12 γκολ και 14 ασίστ ο μέχρι τώρα απολογισμός του στη σεζόν, μετα νούμερα να λένε πολλά.

9. Λουτσιάνο Ντάριο Βιέτο: 21 χρονών Αργεντίνος επιθετικός της Βιγιαρεάλ. Ο πιτσιρικάς που έχει τρελάνει κόσμο με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. Ολοκληρωμένος επιθετικός, παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, γρήγορος, τεχνίτης, σκόρερ, ασισταδόρος, ηγετικά χαρακτηριστικά, σε πολλά ματς ο κινητήριος μοχλός των κίτρινων υποβρυχίων. Σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει 20 γκολ και 8 ασίστ! Είναι σίγουρο ότι θα πάει σε μεγάλη ομάδα του χρόνου.

8. Φελίπε Άντερσον: 22 χρονών Βραζιλιάνος εξτρέμ της Λάτσιο. Κλασικό Βραζιλιανάκι εξτρέμ. Απίστευτη τεχνική κατάρτιση, φοβερές κούρσες και διεισδύσεις από τα πλάγια, πολύ καλό πόδι και τελείωμα, ασταμάτητη τρίπλα και ταχύτητα. Σε όλες τις διοργανώσεις έχει απολογισμό μέχρι στιγμής 32-11-9 (συμμετοχές-γκολ-ασίστ), όντας καταλυτικός στο να παίξουν οι Λατσιάλι την καλύτερη μπάλα στο ιταλικό πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν!

7. Τζάκσον Μαρτίνεζ: 28 χρονών Κολομβιανός σέντερ φορ της Πόρτο. Πολύ αδικημένος παίκτης καθώς θα μπορούσε να είχε πάρει νωρίτερα μεγάλη μεταγραφή. Αυτό ελπίζει ο ίδιος να γίνει φέτος. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι ο απόλυτος ηγέτης της Πόρτο και ο καλύτερος επιθετικός του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, αφού έχει όλο το πακέτο του κλασικού σέντερ φορ: ψηλός, εξαιρετικές τοποθετήσεις, δολοφονικά τελειώματα, κεφαλιές και τεχνική. Φέτος έχει 39 συμμετοχές και 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

6. Τζούλιαν Ντράξλερ: 21 χρονών Γερμανός μεσοεπιθετικός της Σάλκε. Η πίστη και η αγάπη του στη Σάλκε τον έχουν κρατήσει ακόμα στο Γκελζενκίρχεν, όμως δυστυχώς για τους Γερμανούς δεν αργεί η ώρ που θα την κάνει για κορυφαίο club της Ευρώπης. Βασικός από τα 18 του, φοβερός παίκτης σε πολλούς τομείς, όπως ταχύτητα, τεχνική, σουτ, τρεξίματα, τακτική προσήλωση, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και η τιμή του όσο πάει και εκτοξεύεται προς τα πάνω. Φέτος πάντως οι αριθμοί του έχουν ελαττωθεί κατά πολύ λόγω τραυματισμών, που είναι και ο άλλος λόγος που δεν έχει αποχωρήσει ακόμα.

5. Αλεξάντρ Λακαζέτ: 23 χρονών Γάλλος επιθετικός της Λιόν. Έχει ακουστεί για όλους τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Τυχαίο; Όχι φυσικά! Ο Λακαζέτ είναι ένας απίστευτα προικισμένος επιθετικός, χαρισματικός σκόρερ, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και καταπληκτικό σουτ από οποιαδήποτε απόσταση. Απολογισμός φέτος 38 συμμετοχές και 31 γκολ! Και πολύ άργησε θα πω εγώ! Πιθανότερος προορισμός η Πρέμιερ Λιγκ.

4. Κέβιν ντε Μπρούιν: 23 χρονών Βέλγος χαφ της Βόλφσμπουργκ. Πραγματικά ό,τι κι αν πω γι' αυτόν τον παίκτη και τη σεζόν που κάνει είναι λίγο. Μαζί με τον Πογκμπά οι καλύτεροι μέσοι στην Ευρώπη και με διαφορά ο MVP της φετινής Bundesliga. Είναι το Α και το Ω της φετινής Βόλφσμπουργκ, αφού κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, όντας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες παγκοσμίως. Παίζει αμυντικό χαφ-κεντρικό χαφ, αλλά κυρίως 10άρι, έχει καταπληκτική τεχνική και οργανωτικές-δημιουργικές ικανότητες, πολύ καλά και τα 2 πόδια του, σέντρες, ασίστ, τρεξίματα, κοψίματα, αναχαιτίσεις, και άριστος τακτικά. Ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει. Απολογισμός φέτος 47 συμμετοχές, 15 γκολ και 27 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις!!!

3. Πάουλο Ντιμπάλα: 21 χρονών Αργεντίνος επιθετικός της Παλέρμο. Ένας πλήρης επιθετικός, αγωνίζεται τόσο αριστερά όσο και στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, με πολύ καλή αντίληψη του χώρου, πολύ καλή τρίπλα και τεχνική, και ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Τον θέλουν αμέτρητες μεγάλες ομάδες, η μεταγραφή του θεωρείται σίγουρη, όπως και το πολύ ακριβό κόστος που θα έχει. Φέτος οι αριθμοί του ειναι 34-13-10.

2. Μέμφις Ντεπάι: 21 χρονών Ολλανδός εξτρέμ της Αϊντχόφεν. Το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από απίστευτη ταχύτητα, διεσδυτικότητα, τρίπλα και σουτ. Κλασικός εξτρέμ, του αρέσει να συγκλίνει και να σουτάρει με κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Δεν είναι τυχαία άλλωστες τα 27 γκολ του σε 38 συμμετοχές, όντας και πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, ενώ είχε βγάλει μάτια και στο παγκόσμιο της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι ότι σπανίζει αυτό το είδος παικτών σε κορυφαίο επίπεδο στις μέρες μας και έτσι αναμενεται μεγάλη μάχη για την απόκτησή του. Προβάδισμα πάντα έχει η Μαν Γιουν λόγω Φαν Χάαλ.

1. Μόργκαν Σνάιντερλιν: 25 χρονών Γάλλος αμυντικός χαφ της Σαουθάμπτον. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει τρελάνει την Πρέμιερ Λιγκ με τις εμφανίσεις του, όντας ο ηγέτης και ο σημαντικότερος παίκτης της εξαιρετικής Σαουθάμπτον, στην οποία αγωνίζεται βασικός από τα 17 του! Απίστευτα ολοκληρωμένος χαφ, με αντοχή, τρεξίματα, καλύψεις, κλεψίματα, κοψίματα, τεχνική, πρώτη πάσα, μοίρασμα παιχνιδιού, τακτική αντίληψη και γενικά σταθερή και συνεχή παρουσία στον άξονα των Άγιων. Πολλές τοπ ομάδες χρειάζονται τέτοιο αθόρυβο εργάτη και έτσι σίγουρα φέτος ήρθε η ώρα για το άλμα στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου