Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

TOP 100 ποδοσφαιριστές όλων των εποχών: Bonus

Καλησπέρα σε όλους. Από σήμερα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το Betgrass θα σας παρουσιάσει μέσω μίας σειράς αφιερωμάτων τους 100 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Ξεκινάμε σήμερα με τους 5 που είναι σε μορφή bonus, που θα μπορούσαν δηλαδή να είναι στη λίστα με τους τοπ 100, αλλά δεν βρήκαν θέση, ωστόσο αξίζουν μίας αναφοράς για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Πάμε.




100+5. Φραντέσκο Τότι


Μαζί με τον Τζέραρντ οι μόνες εν ενεργεία μεγάλες ''σημαίες'' του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Ο ιστορικός αρχηγός της Ρόμα βρίσκεται στην ομάδα από τα 13 του (σήμερα είναι 28), και μετράει 719 συμμετοχές και 294 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (απόλυτος ρέκορντμαν της Ρόμα, 2ος σκόρερ στην ιστορία της Serie A), έχοντας κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα. Με την εθνική Ιταλίας κατέκτησε το Μουντιάλ του 2006, ενώ μετράει 58 συμμετοχές και 9 γκολ. ΒΙΝΤΕΟ.





100+4. Ράιαν Γκιγκς


Άλλη μία πολύ μεγάλη σημαία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ουαλός σταμάτησε το ποδόσφαιρο το φετινό καλοκαίρι έπειτα από 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη Μαν Γιουν. Μέσα σε αυτά κατέκτησε 34 τίτλους, έπαιξε σε 963 ματς, σκόραρε 168 γκολ και κατέχει κάποια απίστευτα ρεκόρ και διακρίσεις, ενώ είναι πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Γιουνάιτεντ. Με την Ουαλία είχε 64 συμμετοχές και 12 γκολ. ΒΙΝΤΕΟ.






100+3. Τέλμο Θάρα


Ο πρώτος μεγάλος θρύλος του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μεγαλούργησε με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο της δεκαετίες του '40 και του '50, σκοράροντας 349 γκολ σε 392 συμμετοχές, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ρεκόρ που κατέρριψε ο Λιονέλ Μέσι. Κατέκτησε 1 πρωτάθλημα και 5 κύπελλα με τη Μπιλμπάο, ενώ με την Ισπανία είχε 20 συμμετοχές και ισάριθμα γκολ! Το μεγαλείο πάντως αυτού του παίκτη δεν μπορεί να αποτυπωθεί μόνο σε αριθμούς, καθώς κάποιες ιστορίες μιλούν για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο. ΒΙΝΤΕΟ.



100+2. Ντάνκαν Έντουαρντς


Πρόκειται για μία τραγική ιστορία ανθρώπου που κανείς δεν ξέρει που μπορούσε να είχε φτάσει... Μέχρι τα 21 του είχε καταγράψει πάνω από 170 συμμετοχές και 21 γκολ με τη Μαν Γιουν και ήταν βασικός στην εθνική Αγγλίας. Μπορούσε να παίξει με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις του γηπέδου και έκανε πραγματικά τα πάντα. Ωστόσο, το 1958 ήταν ένα από τα θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας του ποδοσφαίρου, του αεροπορικού δυστυχήματος στο Μόναχο και άφησε πίσω ένα απίστευτο ταλέντο που χάθηκε.. ΒΙΝΤΕΟ.





100+1. Μίροσλαβ Κλόζε


Ο κύριος λόγος που βρίσκεται εδώ είναι ότι είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ! Μετά και το πρόσφατο Παγκόσμιο στη Βραζιλία (που το κατέκτησε), έφτασε τα 16 και πέρασε και τον Ρονάλντο! Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Γερμανίας (71 γκολ) και έχει και 137 συμμετοχές! Στα συλλογικά, έχει μία καριέρα με αρκετούς τίτλους και πολλά γκολ, σε Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ και Μπάγερν, ενώ είναι το σημείο αναφοράς της Λάτσιο εδώ και 4 χρόνια! Κλασικός φορ περιοχής, με εξαιρετική κεφαλιά και τελείωμα, και με διόλου κακή τεχνική. ΒΙΝΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου