Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στον Κάρλος Μπάκα



Καλησπέρα σε όλους. Για σήμερα έχουμε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Κολομβιανό επιθετικό της Σεβίλλης, τον Κάρλος Μπάκα.











Ο Μπάκα είναι ένας άκρως ολοκληρωμένος σέντερ φορ. Έχει εξαιρετικό τελείωμα, πολύ καλές τοποθετήσεις και αντίληψη του χώρου, δίνει μάχες με τους αμυντικούς ενώ βοηθάει και τους συμπαίκτες του.

Ο Κάρλος Αρτούρο Μπάκα Αχουμάντα γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1986 στην Κολομβία. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2006 με την Ατλέτικο Τζούνιορ. Ωστόσο, τα πρώτα του χρόνια τα πέρασε ως δανεικός. Αρχικά στην Μπαρανκίγια (27 συμμ., 12 γκολ), έπειτα στην Βενεζουελάνικη Μινερβέν (29 συμμ., 12 γκολ) και ύστερα ξανά στη Μπαρανκίγια (19 συμμ., 14 γκολ).

Το 2009 επέστρεψε στην Ατλέτικο Τζούνιορ και έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της. Σε 3 χρόνια παραμονής του στην ομάδα, κατέγραψε συνολικά 130 συμμετοχές και 73 γκολ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, το 2010 και το 2011, αμφότερα ως πρώτος σκόρερ!

Το 2011 ο Κάρλος έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι στο Βέλγιο για λογαριασμό της Κλαμπ Μπριζ. Η ομάδα του Μπριζ, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, πλήρωσε περίπου 1.5 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Τζούνιορ. Η πρώτη του σεζόν ήταν αναγνωριστική, αφού λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η προσαρμογή, λίγο ο ανταγωνισμός, τον περιόρισαν σε 10 συμμετοχές και 3 γκολ, όλα στο πρωτάθλημα του Βελγίου.

Ωστόσο, η 2η σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από ονειρεμένη για τον ίδιο και τους οπαδούς της Μπριζ, οι οποίοι τον λάτρεψαν όσο λίγους τα τελευταία χρόνια. Σε 44 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (κάνοντας και το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), ο Μπάκα αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια και σκόραρε 28 γκολ! Η Κλαμπ Μπριζ τερμάτισε 4η, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον ίδιο να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ και MVP του βελγικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2012-13!

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη Μπριζ οδήγησαν στη μεγάλη μεταγραφή στη Σεβίλλη, στην οποία είναι αυτόν τον 1,5 χρόνο το σημείο αναφοράς και ο αγαπημένος των οπαδών, έναντι μόλις (για την αξία του) 7 εκατ. ευρώ. Την περσινή σεζόν, ο Μπάκα είχε 52 συμμετοχές και 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας και το Europa League, αγωνιζόμενος σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, ενώ αναδείχτηκε και καλύτερος Νοτιοαμερικάνος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του παικταράδες όπως ο Νεϊμάρ και ο Άνχελ ντι Μαρία!

Τη φετινή σεζόν, ειδικά με την αποχώρηση του Ιβάν Ράκιτιτς στη Μπαρτσελόνα, είναι ο απόλυτος ηγέτης της Σεβίλλης και σε πολλά παιχνίδια την παίρνει από το χέρι! Μέχρι στιγμής έχει 20 συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας 4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα (πίσω από τους top-class Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ), με τη Σεβίλλη να είναι στην 4η θέση αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και τους φίλους της να περιμένουν ανάλογη προσπάθεια από τον Μπάκα και τους συμπαίκτες του.

Ο Κάρλος Μπάκα είναι μέλος της εθνικής Κολομβίας από το 2010. Έκτοτε, με το εθνόσημο στο στήθος μετράει 15 συμμετοχές και 6 γκολ (όλα τα γκολ είναι σε φιλικά). Ήταν μέλος της αποστολής της Κολομβίας για το Μουντιάλ στη Βραζιλία το περασμένο καλοκαίρι, όπου έκανε μία συμμετοχή ως αλλαγή στα προημιτελικά στον αποκλεισμό απέναντι στη Βραζιλία.




Βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου