Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Λίγα λόγια για τα ημιτελικά σε Champions-Europa League

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε και θα σχολιάσουμε αναλυτικά τι έγινε στην ημιτελική φάση στις 2 μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Το εκπληκτικό σε αμφότερες τις διοργανώσεις ήταν ότι οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι αυτές που με την πρώτη ματιά της κλήρωσης φάνταζαν αουτσάιντερ!




Champions League

Στο πρώτο ζευγάρι και μεγαλύτερο από άποψη ονομάτων, μεταξύ Ρεάλ και Μπάγερν, η Ρεάλ τρέλανε τον κόσμο. Στο πρώτο παιχνίδι έχοντας τρομερή τακτική αντιμετώπιση του παιχνιδιού, νίκησε με 1-0 με γκολ του Μπενζεμά. Η μεγάλη έκπληξη, όμως ήρθε στον επαναληπτικό. Με ένα επικό 0-4 μέσα στο Μόναχο, σφράγισε την πρόκριση στον τελικό τρελαίνοντας τον πλανήτη!

Από τη μία η Ρεάλ φαντάζει το μεγάλο φαβορί στο Τσουλου. Ο Αντσελότι έχει βρει την τέλεια 11άδα για την ομάδα του, κατάφερε να κάνει τους 2 μεγάλους αστέρες, Ρονάλντο και Μπέιλ, να έχουν απίστευτη συνοχή μέσα στο γήπεδο, τους Μόντριτς-Ντι Μαρία να κάνουν απίστευτη δουλειά και γενικά όλα στην ομάδα να λειτουργούν ρολόι.

Από την άλλη, η αγαπημένη μου Μπάγερν δεν έχει πείσει κανέναν όλη τη χρονιά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Είναι φανερό πως οι παίκτες δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο τίκι-τάκα, και δεν τους ταιριάζει καθόλου αυτό το στυλ. Σε αυτό ας συνυπολογίσουμε και το ότι το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών-κλειδιών ήρθε στην τελική ευθεία της σεζόν, και έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το τι φταίει στη Μπάγερν.

Στο άλλο ζευγάρι, η Ατλέτικο που φέτος έχει κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να την... ερωτευθεί, έκανε άλλη μία επική προσπάθεια και τους οπαδούς της να ονειρεύονται ακόμα παραπάνω! Αφού στο πρώτο ματς στην έδρα της κατάφερε να κρατήσει το 0-0, πήγε στο Στάμφορντ Μπριτζ και... ξεβράκωσε (ας μου επιτραπεί η έκφραση) την Τσέλσι του Μουρίνιο, που λίγες ημέρες πριν είχε κάνει ένα διπλό τίτλου στο Λίβερπουλ!

Από τη μία, η Ατλέτικο φέτος έχει τρελάνει τους πάντες. Πραγματικά είναι ανεξήγητο αυτό που κάνει ο μεγάλος Σιμεόνε. Με 14-15 παίκτες να βγάζουν όλη τη χρονιά έχει μεγάλο προβάδισμα στο Ισπανικό πρωτάθλημα και είναι στον τελικό του Τσουλου! Πολλοί (μαζί τους κι εγώ) είχαν προβλέψει ότι κάποια στιγμή η Ατλέτικο θα ξεφουσκώσει και δεν θα πάρει τίποτα, αλλά αυτό το ξεφούσκωμα δεν ήρθε ποτέ, η ομάδα συνεχίζει να παίζει τέλεια τακτικά, να παίρνει μεγάλες νίκες και να είναι μέσα στους 2 πολύ μεγάλους στόχους της σεζόν! Μέγα RESPECT σε όλους τους παίκτες και κυρίως φυσικά στον Τσόλο Σιμεόνε.

Από την άλλη, η Τσέλσι του Μουρίνιο πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη φετινή της εμφάνιση στον επαναληπτικό, καθώς μετά το γκολ που πέτυχε υπήρξε ένα ανεξήγητο βραχυκύκλωμα. Ο Μουρίνιο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι και έτσι έμεινε εκτός τελικού. Ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ είναι ακόμα εφικτός για την Τσέλσι, και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί. Όσον αφορά τις κατηγορίες που ακούει για ''λεωφορείο'' κλπ., εγώ -που είμαι από τους φιλάθλους που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την Τσέλσι-, έχω να πω μόνο ένα δεδομένο: με αυτό το σύστημα ο Μουρίνιο έχει κατακτήσει άπειρους τίτλους στην καριέρα του.

Έτσι, θα δούμε για πρώτη φορά Μαδριλένικο ντέρμπι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ!! Πιθανότητες;; 51-49 υπέρ της Ρεάλ!


Europa League

Στο Europa, είχαμε 4 πολύ όμορφα ματς με πολύ ωραίο θέαμα. Στο πρώτο ζευγάρι, του πρόωρου τελικού, η Μπενφίκα αφού νίκησε με 2-1 τη Γιουβέντους στην Πορτογαλία, κατάφερε και κράτησε το 0-0 στο Τορίνο και προκρίθηκε στον τελικό για 2η συνεχόμενη φορά! Στο άλλο ζευγάρι, η Σεβίλλη είχε κερδίσει 2-0 τη συμπατριώτισσα Βαλένθια, στο δεύτερο ματς είχαμε απίστευτη εξέλιξη: η Βαλένθια κέρδιζε με 3-0, όμως στο 90'+ ο Στεφάν Εμπιά έβαλε το γκολ της Σεβίλλης, η οποία μέσω του κανόνα του εκτός έδρας γκολ προκρίθηκε στον τελικό!

Η Μπενφίκα και ο Ζόρζε Ζέσους έχουν βαλθεί φέτος να κατακτήσουν τα πάντα, ή μάλλον, όλα όσα έχασαν πέρσι την τελευταία στιγμή, σε μία σεζόν που ούτε με κατάρα αρχαίου Θεού δεν γινόταν να έχει τέτοιο φινάλε! Φέτος, έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και είναι στους τελικούς κυπέλλου, λιγκ καπ και Γιουρόπα Λιγκ! Γνώμη μου;; Θα τα πάρουν ΌΛΑ!

Η Γιούβε από την άλλη για άλλη μία σεζόν δεν έπεισε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμα και το πρωτάθλημα το πήρε καθαρά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Είναι φανερό πως το 3-5-2 δεν... τραβάει άλλο, και χρειάζεται αλλαγή συστήματος από τον Κόντε και φυσικά σημαντική ενίσχυση, αν θέλει να έχει μία επιτυχημένη σεζόν του χρόνου, που θα συνδυαστεί και με καλή μπάλα (κάτι που είδαμε ελάχιστες φορές από τη Γιούβε φέτος).

Στο έτερο ζευγάρι, η Σεβίλλη έχει άλλη μία ευκαιρία να πάρει τον δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό τίτλο για άλλη μια φορά, αφού είχε κατακτήσει 2 συνεχόμενες φορές το UEFA, το 2006 και το 2007. Παρότι πολλά ματς της έχουν κριθεί την τελευταία στιγμή, σε πολλά παιχνίδια παίζει πολύ όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Από την άλλη, η ιστορική Βαλένθια με τα θεόρατα χρέη και τα μύρια προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου, και μόνο που προσπάθησε τόσο και έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά και... 2 λεπτά πριν από τον τελικό, μόνο άξιοι συγχαρητηρίων είναι παίκτες και τεχνικό τιμ. Μακάρι η σπουδαία αυτή ομάδα να επανέλθει και πάλι ψηλά!

Έτσι, θα δούμε και πάλι Ίβηρες να κοντράρονται στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, που έχει εξελιχθεί σε καθαρά δική τους υπόθεση. Πιθανότητες 75-25 υπέρ της Μπενφίκα!


(3/4 ισπανικές και 4/4 Ιβηρικές ομάδες στους 2 τελικούς των 2 διοργανώσεων!!!!!)


Οι τελικοί

Ch.L.: Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης (24 Μαϊου, Λισαβόνα)
Eu.L.: Σεβίλλη - Μπενφίκα (14 Μαϊου, Τορίνο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου