Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η Ισπανία "φλέγεται"

Φυσικά ο τίτλος έχει μεταφορική σημασία . . . Ποδοσφαιρικά το εννοούμε το "καίγεται"...

Με την Λίβερπουλ να δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πρωταθλήτριας και με όλα τα άλλα πρωταθλήματα να έχουν βγάλει πρωταθλητές (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία κλπ) μας μένει η Πριμέρα..

Αυτό το πρωτάθλημα που φέτος έγινε άνω κάτω εξαιτίας της μαγικής Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε . . .


Επιθυμία της Ατλέτικο ήταν η Ρεάλ να κέρδιζε την Βαγιαδολίδ το βράδυ της Τετάρτης έτσι ώστε (η Ατλέτικο) να πετύχαινε την Μπαρτσελόνα αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική. Η ισοπαλία όμως της Ρεάλ έκανε την Μπαρτσελόνα διεκδικήτρια του τίτλου σε μία φάση που όλοι οι Καταλανοί πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν.

Πλέον τα πράγματα είναι απλά... Οι Καταλανοί με 2/2 στέφονται πρωταθλητές. Είναι δύσκολο ; ; ; Για την παλιά Μπαρτσελόνα όχι. Για αυτή την Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολο. Με την εικόνα που παρουσιάζει και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στις περιπτώσεις πολλών παικτών της φαίνεται να της λείπει η συγκέντρωση και η δίψα.

Δύο στοιχεία που τα έχει και με το παραπάνω η Ατλέτικο... Το πρώτο (την συγκέντρωση) το μετέδωσε ο Σιμεόνε στους παίκτες του. Το πάθος που διέκρινε τον Αργεντινό ως παίκτη τον διακρίνει και ως προπονητή και το μεταφέρει και τους παίκτες του. Η δίψα υπάρχει από την πλευρά των παικτών και των οπαδών της ομάδας επειδή δεν έχουν στεφθεί πρωταθλητές εδώ 16 χρόνια. Πολλά γι' αυτή την μεγάλη Ισπανική ομάδα...

Η Ατλέτικο χρειάζεται νίκη εντός με την Μάλαγα και ισοπαλία τουλάχιστον στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα. Δύσκολη υπόθεση. Ειδικά αν η Μπαρτσελόνα κερδίσει μέσα στην Έλτσε. Τότε θα μιλάμε για δύο μεγάλους τελικούς της Ατλέτικο μέσα σε μία εβδομάδα με δύο από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου τα τελευταία χρόνια..

Θα μπορέσει να διαχειριστεί η Ατλέτικο αυτή την κατάσταση ; ; ; Σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος θα μπορέσει να συνέλθει τόσο γρήγορα για τον μεγάλο τελικό του Champions League ; ; ; 

Οι όποιες προβλέψεις είναι περιττές... Στο χορτάρι θα κριθούν όλα. Προσωπικά πιστεύω εδώ και καιρό ότι πρωταθλήτρια στην Ισπανία θα στεφθεί η Ατλέτικο και πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ. Όμως αυτό είναι μία άποψη ενός ανθρώπου.

Δεν θα μου φανεί παράξενο, ούτε θα μου προξενήσει έκπληξη αν η Ατλέτικο στεφθεί πρωταθλήτρια από το βράδυ της Κυριακής κόντρα στην Μάλαγα. Η Έλτσε δεν είναι κακή και δεν είναι απίθανο να πάρει Χ1 με την Μπαρτσελόνα.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα βλέμματα θα πέσουν στην Ισπανία η οποία κρατά το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα . . .

1 σχόλιο:

  1. Ειχα προβλεψει απο την αρχη της χρονιας Μπαρτσελονα... Ακομα το πιστευω. Τρομερη μαχη παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή