Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η μάχη του τίτλου στα 4 μεγάλα πρωταθλήματα

Καλησπέρα σε όλους. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε, τώρα που μπήκαμε σε φουλ ρυθμούς και στο φθινόπωρο και τελείωσαν και οι μεταγραφές. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε τη μάχη του τίτλου στα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας.








Premier League

Η Μαν Σίτι με τις κινήσεις της, ειδικά προς το τέλος με Ντε Μπρούιν και Οταμέντι (πήρε και Στέρλινγκ) θεωρώ ότι απέχει αρκετά από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου. Και μόνο βάσει ρόστερ έχει σχεδόν κλειδώσει τον τίτλο και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει πολύ καλά και στην Ευρώπη. Εξαιρετικές κινήσεις και από Μαν Γιουν που πρέπει όμως να δέσει για να αποδώσει καλά, μέτριο παζάρι για Τσέλσι που όμως έχει τον κορμό και τον Μουρίνιο, ενώ η Άρσεναλ είναι σχεδόν ίδια με πέρσι (+Τσεχ), και είναι, όπως πάντα, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Η Λίβερπουλ κινήθηκε εξαιρετικά αλλά δύσκολα θα κυνηγήσει τίτλο ενώ η ομάδα μου η Τότεναμ αν βγει έστω 6άδα θα ναι επιτυχία βάσει ρόστερ και κινήσεων. Προβλέπω λοιπόν Σίτι για τίτλο, Τσέλσι, Μαν Γιουν και Άρσεναλ κατά σειρά να ολοκληρώνουν την 4άδα και Λίβερπουλ 5η.

Serie A

Είναι η πρώτη φορά ίσως που η Ρόμα έχει πλησιάσει τόσο πολύ τη Γιούβε. Από τη μία οι συνεχόμενοι πρωταθλητές Ιταλίας τα τελευταία χρόνια πήραν ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, αλλά έχασαν τα 3 βαρόμετρά τους, και από την άλλη οι τζιαλορόσι για πρώτη φορά έκλεισαν σημαντικές τρύπες στο ρόστερ τους και πήραν παίκτες κλάσης (Τζέκο, Σέζνι). Η Ίντερ άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα και αν καταφέρουν να δέσουν γρήγορα θα κάνει πολύ όμορφα πράγματα, ενώ η Μίλαν δείχνει σιγά σιγά να αναγεννιέται από τη στάχτη της αλλά δεν είναι έτοιμη για τίτλο. Η περσινή έκπληξη Λάτσιο φέτος δύσκολα θα συνδυάσει καλή πορεία στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ενώ Φιορεντίνα και Νάπολι είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Προβλέπω τη Γιούβε (που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά), εύκολα ή δύσκολα, πρωταθλήτρια και πάλι, με δεύτερη τη Ρόμα και 3η την Ίντερ. 4η προβλέπω τη Μίλαν και οι 5-6-7 θα κριθούν από Λάτσιο, Φιορεντίνα, Νάπολι, Τορίνο.

La Liga

Η Μπαρτσελόνα μετά το περσινό τρεμπλ είναι ερωτηματικό αν θα καταφέρει να παραμείνει και φέτος στα ίδια επίπεδα, με τους MSN να οργιάζουν μπροστά και τις μεταγραφές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής από Γενάρη και έπειτα. Η Ρεάλ κράτησε όλους τους σημαντικούς παίκτες και πρόσθεσε και κάποιους ταλαντούχους όπως Ντανίλο και Κόβασιτς και πάει για σπουδαία πράγματα κατά τη γνώμη μου φέτος, μετά την περσινή αφλογιστία. Η Ατλέτικο θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους αφού έχει δημιουργήσει τρομερό ρόστερ. Το πρωτάθλημα, λοιπόν θα κριθεί μεταξύ των 3, και προβλέπω φέτος τη Ρεάλ να το παίρνει. Όσο για τις θέσεις 4-7, προβλέπω κατά σειρά Σεβίλλη (πρωταθλήτρια μεταγραφών στην Ισπανία), Βαλένθια, Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ.

Bundesliga

Εδώ ο τίτλος είνα ξεκάθαρα υπόθεση ενός. Αν λοιπόν η Μπάγερν δεν το πάρει και μάλιστα σχετικά άνετα θα 'ναι παταγώδης αποτυχία, ενώ η πίεση στον Γκουαρδιόλα είναι μεγάλη και για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Το ρόστερ φυσικά παραμένει σε διαστημικά επίπεδα αρκεί να έχει σωστή διαχείριση. 2η θέση προβλέπω την ανανεωμένη και φρέσκια, με άλλον αέρα και άλλον προπονητή σε σχέση με την περσινή αποτυχημένη σεζόν. 3η θέση την Λεβερκούζεν που πιστεύω θα παίξει και πάλι εκπληκτικό ποδόσφαιρο, και την 4άδα να την κλείνει η Σάλκε. Η Βόλφσμπουργκ που πέρσι έβγαλε μάτια θεωρώ πως φέτος δεν θα αντέξει και θα τερματίσει το πολύ 5η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου