Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η κλήρωση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά το κάθε ζευγάρι που προέκυψε από την κλήρωση για τη φάση των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγα λόγια για την κάθε ομάδα και, φυσικά, προβλέψεις.








Παρί Σ.Ζ.-Τσέλσι: Αναμφίβολα το καλύτερο ζευγάρι της φάσης. Από τη μία κρίμα που μία από αυτές τις 2 ομαδάρες θα μείνει εκτός τόσο νωρίς, από την άλλη θα δούμε δύο ματσάρες. Η Παρί με το εκπληκτικό ρόστερ, το οποίο ωστόσο ακόμα δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία για τοπ επίπεδο, πέρασε ως 2η από όμιλο με Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και ΑΠΟΕΛ, ενώ από την άλλη η Τσέλσι βγήκε εύκολα πρώτη στον όμιλο με Σάλκε, Σπόρτινγκ και Μάριμπορ. Προβλέπω Παρί να περνάει.

Μάντσεστερ Σίτι-Μπαρτσελόνα: Και αυτό ένα εκπληκτικό ζευγάρι ανάμεσα σε 2 πολύ δυνατές ομάδες, ενώ να σημειωθεί ότι οι ίδιες ομάδες είχαν κληρωθεί μεταξύ τους και πέρσι στους 16. Η Μαν Σίτι από τη μία αναδείχθηκε φυσιολογικά 2η πίσω από την Μπάγερν στον όμιλο (οι άλλες 2 ομάδες ήταν η Ρόμα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ενώ η Μπαρτσελόνα με τη μεγάλη νίκη επί της Παρί κλείδωσε την πρώτη θέση. Λόγω φανέλας και εμπειρίας σε τοπ επίπεδο από πολλούς παίκτες της, προβλέπω Μπαρτσελόνα.

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο: Κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει την Λεβερκούζεν. Με παικταράδες όπως ο Τσαλχάνογλου, ο Σον και ο Μπελαραμπί, στην καλή της μέρα, η Μπάγερν μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Από την άλλη, η περσινή φιναλίστ του θεσμού με μεγάλο όπλο της την προπονητάρα Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά και το εξαιρετικά δεμένο σύνολό της, παραμένει το φαβορί. Οι Γερμανοί πέρασαν 2οι σε όμιλο με Μονακό, Ζενίτ και Μπενφίκα, ενώ οι Μαδριλένοι βγήκαν 1οι με αντιπάλους Γιουβέντους, Ολυμπιακό και Μάλμε. Προβλέπω Ατλέτικο λόγω... Σιμεόνε (κυρίως).

Γιουβέντους-Ντόρτμουντ: Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι βάσει ονομάτων. Εγώ πάντως πιστεύω πως η Ντόρτμουντ, λόγω της άθλιας πορείας της στο πρωτάθλημα, δεν θα δώσει πολύ βάση στο Τσουλου, παρότι είναι εξαιρετική όποτε αγωνίζεται. Η Γιούβε χωρίς να παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο (και φέτος), ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια που θέλει και παραμένει Γιουβέντους! 2η η Γιούβε στον όμιλο, 1η η Ντόρτμουντ απέναντι σε Άρσεναλ, Άντερλεχτ και Γαλατασαράι. Προβλέπω Γιουβέντους.

Σάλκε-Ρεάλ: Και πέρσι είχαν τύχει μεταξύ τους στους 16, με το 1-6 στη μεγαλύτερη παράσταση του BBC (Μπενζεμά-Μπέιλ-Κριστιάνο) μέχρι στιγμής (2 γκολ ο καθένας) να παραμένει στις μνήμες. 2η η Σάλκε πίσω από την Τσέλσι, 1η η Ρεάλ απέναντι σε Βασιλεία, Λουντογκόρετς. Εδώ νομίζω δεν χρειάζεται να επεκταθούμε πολύ, καθώς ότι και να κάνει η πολύ καλή Σάλκε του Ρομπέρτο ντι Ματέο, πολύ δύσκολα θα προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην υπερμηχανή του Κάρλο Αντσελότι.

Σαχτάρ-Μπάγερν: Και εδώ μία από τα ίδια. Από τη μία, μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ ταλαντούχους παίκτες που έκανε πολύ καλά παιχνίδια στον όμιλο (2η με Πόρτο, Μπιλμπάο και ΜΠΑΤΕ). Από την άλλη, το καλύτερο σύνολο του πλανήτη με τουλάχιστον 15 top-class ποδοσφαιριστές και έναν εξαιρετικό προπονητή, πιο δεμένη ομάδα φέτος, ικανή να διαλύσει οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Η Μπάγερν βγήκε 1η σε όμιλο με Σίτι, Ρόμα, ΤΣΣΚΑ. Εύκολη πρόκριση της Μπάγερν.

Άρσεναλ-Μονακό: Η Άρσεναλ παρότι τα τελευταία χρόνια είναι σκιά του εαυτού της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη στηρίζεται σε κάποια αστέρια της (Αλέξις Σάντσεζ φέτος ο απόλυτος ηγέτης) και κάποιες περιόδους φόρμας και πετυχαίνει τους minimum στόχους της. 2η πίσω απ' τη Ντόρτμουντ στον όμιλο. Από την άλλη, η Μονακό αθόρυβα εντελώς κατάφερε να τερματίσει πρώτη σε έναν πολύ δύσκολο και εντελώς αμφίρροπο όμιλο, με Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Μπενφίκα. Προβλέπω ότι η Άρσεναλ εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί στους 8, κάτι που έχει να γίνει από τη σεζόν 2009-10.

Βασιλεία-Πόρτο: Μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, καθώς πρόκειται για δύο δευτεροκλασάτες φανέλες, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε μπαλίτσα στα 2 ματς ανάμεσα σε 2 καταπληκτικές πολύ δουλεμένες ομάδες. Η Βασιλεία βγήκε 2η πίσω από την Ρεάλ, ενώ η Πόρτο 1η σε όμιλο με Σαχτάρ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και ΜΠΑΤΕ. Πιστεύω πως στο τέλος νικήτρια θα είναι η Πόρτο και θα συνεχίσει στον θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου