Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οι αδικημένοι παίκτες των μεγάλων ομάδων (μέρος 1o)

Αραιά και πού θα γράφουμε κάποια ανάρτηση στην οποία θα αναφέρουμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα του ευρωπαϊκού-παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Θα αναλύουμε την άποψή μας με επιχειρήματα και θα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα.

Για σήμερα έχουμε μία λίστα με τον παίκτη, από κάθε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, ο οποίος δεν τυγχάνει της λάμψης και της αναγνώρισης που αξίζει με βάση τη δουλειά που κάνει για διάφορους λόγους...





Τσέλσι: Γουίλιαν


Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποκαθήλωσε τον Μάτα από τη βασική 11άδα, με τη σκληρή δουλειά του. Είναι κλασικός εξτρέμ Μουρίνιο, γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική, δυνατό σουτ αλλά πάνω από όλα, εξαιρετικά πειθαρχημένος τακτικά!






Μάν Σίτι: Πάμπλο Ζαμπαλέτα



Μέσα σε έναν γαλαξία αστέρων υπάρχει και ένας δεξιός μπακ που τρέχει ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο, τα δίνει όλα, είναι σε πολλά ματς αρχηγός (όταν δεν παίζει ο Κομπανί), είναι στην ομάδα από το 2008, αλλά δυστυχώς η δουλειά του δεν αναγνωρίζεται όσο θα έπρεπε.





Μαν Γιουν: Φιλ Τζόουνς


Ο στόπερ της Μαν Γιουν αδικείται εξαιρετικά για δύο λόγους: πρώτον χρησιμοποιείται ως αμυντικό χαφ, ενώ είναι καθαρό στόπερ, και δεύτερον, δεν έχει καθόλου άξιους συμπαραστάτες στη μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας. Με έναν έμπειρο και γρήγορο δίπλα του μπορεί να γίνει εκ των κορυφαίων.




Άρσεναλ: Τζακ Γουίλσιρ


Το πριν 2-3 χρόνια next big thing του νησιού, πέρασε από τραυματισμούς, όμως πλέον δείχνει την αξία του και στη σκιά του Οζίλ, του Ράμσεϊ και του Καθόρλα, κάνει σημαντικότατη και ουσιαστική δουλειά σε πολλούς τομείς, όντας πολυεργαλείο.





Λίβερπουλ: Τζόρνταν Χέντερσον


Η βελτίωσή του τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι τρομακτική! Στο πλάι του Τζέραρντ (και μερικές φορές και του Λούκας) και πίσω από Σουάρεζ-Στάριτζ-Κουτίνιο (μερικές φορές και Στέρλινγκ), κάνει τα πάντα: τρέχει παντού, κόβει, αναχαιτίζει, προωθεί, μοιράζει, καλύπτει, βοηθάει. Δεν έχει τη λάμψη του Σουάρεζ ή την φυσιογνωμία του Τζέραρντ, όμως είναι πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Ρότζερς.




Γιουβέντους: Στέφαν Λιχτστάινερ


Ο ορισμός του αντι-σταρ παίκτη που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο και η δουλειά του δεν αναγνωρίζεται. Αν είχε έναν τέτοιον και στα αριστερά η Γιούβε θα ήταν 2 επίπεδα πάνω. Πραγματικά ακούραστος δεξιός φουλ-μπακ.







Νάπολι: Γκόκχαν Ινλέρ


Αυτός μαζί με τους άλλους 2 Ελβετούς (Μπεχράμι και Τζεμαϊλί) κρατούν το κέντρο της Νάπολι εδώ και 2,5 χρόνια και κάνουν σπουδαία δουλειά, τρέχοντας, κόβοντας, μοιράζοντας και δίνοντας τη μπάλα στους μεσοεπιθετικούς αστέρες (Χάμσικ, Ιγκουαϊν, Καγιεχόν φέτος, Καβάν και Λαβέτσι τα προηγούμενα χρόνια). Ειδικά ο Ινλέρ είναι κολώνα!





Ρόμα: Κέβιν Στρούτμαν


Από τους κύριους λόγους της φετινής πορείας της Ρόμα είναι το κέντρο της. Η μεταγραφή του Στρούτμαν το καλοκαίρι από της Αϊντχόφεν ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες πανευρωπαϊκώς, καθώς ο Ολλανδός, μαζί με Ντε Ρόσι και Πιάνιτς, συνεργάζονται αρμονικά, βγάζοντας μία εξαιρετική εικόνα και ο ορισμός του πώς πρέπει να δουλεύει μία 3άδα στον άξονα!





Μίλαν: Νάιτζελ ντε Γιονγκ



Πραγματικό τρεχαντήρι, δίνει τα πάντα και είναι από τους ελάχιστους (άλλοι 4-5 να είναι) του τωρινού ρόστερ της Μίλαν που αξίζουν στ' αλήθεια να φορούν την φανέλα της.



2 σχόλια:

  1. συμφωνω με τις επιλογες παικτων . Ειδικα ο Ζαμπαλετα , να φανταστεις ειναι ενας απο τους ελαχιστους παικτες που εμειναν απο την πρωτη σεζον που ηρθε ο σειχης ! Μεσα απο τοσες αλλαγες παικτων , καταφερε να μεινει βασικος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ειναι απο τους πιο σταθερους σε αποδοση παικτες της Σιτι ο ατιμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή