Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σχολιασμός της πορείας στα μεγάλα πρωταθλήματα έως τώρα

Καλησπέρα σε όλους. Το... εθνικό διάλειμμα ολοκληρώθηκε, οι ομάδες για το Euro 2016 σχεδόν συμπληρώθηκαν και πλέον επιστρέφουμε στα εθνικά πρωταθλήματα.

Σήμερα θα αναφέρουμε συνοπτικά τι έχουμε δει στο καθένα από τα 4 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έως τώρα στη σεζόν.





Premier League

Η πιο δυσάρεστη έκπληξη είναι αναμφίβολα η κάτοχος Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει ξεκινήσει άθλια τη σεζόν, πληρώνοντας λανθασμένο σχεδιασμό, και βρίσκεται στη 16η θέση με μόλις 2 νίκες σε 8 παιχνίδια! Απο 'κει και πέρα, από νωρίς οδηγεί την κούρσα ο γαλαξίας αστέρων Μάντσεστερ Σίτι, με τις Άρσεναλ και Μαν Γιουν να έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν όμως είναι ερωτηματικό το αν θα έχουν ανάλογη συνέχεια, έχοντας βέβαια δεδομένη ποιότητα στα ρόστερ τους.

Οι μεγάλες εκπλήξεις είναι στις θέσεις 4-5-6, όπου βρίσκονται οι Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα. Με μεθοδική δουλειά, σωστές κινήσεις και δεμένα σύνολα στο γήπεδο έχουν καταφέρει να βάλουν δύσκολα σε μεγάλους και μικρούς! Η Λίβερπουλ, όντας στη 10η θέση, αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο με τον Ρότζερς και έκανε το μπαμ με την πρόσληψη του Κλοπ, ενώ η ομάδα μου η Τότεναμ, ξεκίνησε χάλια, σταδιακά ανεβαίνει και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την 4άδα φέτος.

Serie A

Η Φιορεντίνα τρελαίνει κόσμο στην Ιταλία, καθώς από το πουθενά βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από 17 χρόνια! Φοβερό ποδόσφαιρο χωρίς τα τρελά ονόματα, αν συνεχίσουν έτσι, σίγουρα, αν δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα (πολύ δύσκολα), σίγουρα θα τους δούμε τους Βιόλα στο Τσουλου του χρόνου! Από κοντά και η Ίντερ που ξεκίνησε με 5x5, έχοντας αλλάξει σχεδόν όλη τη βασική της 11άδα, ωστόσο τώρα τελευταία έχει πέσει λίγο. Σίγουρα χρειάζονται χρόνο για να δέσουν οι παίκτες, και σταδιακά θα δούμε ωραία πράγματα από Ίντερ.

Οι 2 ομάδες της Ρώμης και πάλι κοντραροχτυπιούνται για την 3η θέση, με τη Ρόμα να έχει ασφαλώς μεγαλύτερη ποιότητα και να συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του πρωταθλήματος, όμως η Λάτσιο παρά τις μεγάλες φετινές απαιτήσεις καταφέρνει και κρατιέται μια χαρά! Άθλιο ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια και εδώ, όπως και στην Αγγλία, καθώς η Γιούβε, που διανύει μεταβατική χρονιά αγωνιστικά, μετά και το περσινό παραλίγο τρεμπλ, είναι στην 12η θέση! Μία από τα ίδια για Μίλαν (11 στη βαθμολογία, όμως δεν έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο), ενώ μεγάλη μάχη θα γίνει και για την παραμονή.

La Liga

Όπως και στην Ιταλία, έτσι και εδώ έχουμε απρόσμενο πρωτοπόρο, καθώς, μετά και την 7η αγωνιστική, η Βιγιαρεάλ είναι στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς! Το καταπληκτικό μεταγραφικό παζάρι που έκανε και η στήριξη στον προπονητή της τής βγήκε σε καλό και σίγουρα θα τερματίσει σε καλή θέση φέτος. Εξαιρετική και η Θέλτα, που μοιράζεται μαζί με τους 2 μεγάλους την 3η θέση!


Όσον αφορά τους 2 μεγάλους, η Μπάρτσα και η Ρεάλ σίγουρα στο τέλος θα είναι οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου, όμως μέχρι στιγμής δείχνουν να μην εμπνέουν εμπιστοσύνη, ενώ η Μπάρτσα έχασε και τον Μέσι για αρκετό καιρό. Σίγουρα θα βρουν το δρόμο τους. Η Ατλέτικο και πάλι είναι ψηλά χάρη στον Γκριεζμάν αλλά και την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία, ενώ η Σεβίλλη παρά τον εξαιρετικό τρόπο που κινήθηκε το καλοκαίρι, είναι μόλις 12η!

Bundesliga

Η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου δείχνει πραγματικά ασταμάτητη φέτος! Φοβερή μπάλα, σεληνιασμένος Λεβαντόφσκι και γενικά πληρότητα και ποιότητα σε όλες τις γραμμές! Έχει κάνει το απόλυτο (8x8!!) μέχρι τώρα, και είναι στο +7 από τη Ντόρτμουντ, την οποία νίκησε 5-1! Όσο για τη Μπορούσια, και αυτή ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν και παίζει πολύ καλά, γρήγορα και επιθετικά, με τον Τόμας Τούχελ να δείχνει σημάδια της δουλειάς του, όμως δύσκολα θα μπορέσει να κοντράρει τη Μπάγερν. Σίγουρα πάντως θα την δούμε ξανά του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 3η θέση βρίσκουμε την πάντοτε αλλοπρόσαλλη Σάλκε, που για άλλη μια σεζόν είναι ικανή για το καλύτερο (7 γκολ υπέρ σε 2 ματς στο Γιουρόπα) και το χειρότερο (ήττα 0-3 από την Κολωνία εντός στο πρωτάθλημα), ενώ, όπως και στην Αγγλία, έτσι και στη Γερμανία, οι θέσεις 4-5-6 έχουν απρόβλεπτους κατόχους: Χέρτα, Κολωνία και Ίνγκολσταντ αντίστοιχα! Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ απογοητεύουν βάσει προσδοκιών (7 και 9 αντίστοιχα), ανεβασμένο το Αμβούργο σε σχέση με άλλες σεζόν, ενώ και φέτος η Στουτγάρδη σκορπίζει θλίψη στον κόσμο της, όντας ουραγός με μόλις 4 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου