Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γιούρκεν Κλοπ - Λίβερπουλ: Ο τέλειος γάμος (;)

Καλησπέρα σε όλους. Όπως βλέπετε, τα άρθρα στο blog έχουν αραιωθεί λόγω έλλειψης χρόνου, ωστόσο όποτε υπάρχει αυτός εμείς εδώ θα είμαστε, καθώς θέματα υπάρχουν.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την πολυσυζητημένη πρόσληψη του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.





Πορεία έως τώρα

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι αναμφίβολα ο αναμορφωτής της Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί είδαν την εκπληκτική του δουλειά στη Μάιντζ και έτσι του έδωσαν τα κλειδιά για να ξεκινήσει από την αρχή την τότε παραπαίουσα Μπορούσια. Από το 2008 που ανέλαβε, ως το 2015, η Ντόρτμουντ, με τον Κλοπ στον πάγκο, έκανε απίστευτα άλματα προόδου, έγινε ξανά μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του γερμανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και απέδωσε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας χιλιάδες νέους οπαδούς ανά τον πλανήτη.


Συνολικά με την Ντόρτμουντ, ο Γερμανός κόουτς κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 3 σούπερ καπ Γερμανίας, ενώ έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013!



Η πρόσληψη στη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε με τον Μπρένταν Ρότζερς και έτσι αποφάσισε να απολύσει τον Βορειοϊρλανδό. Μετά από διαπραγματεύσεις λίγων μόνο ημερών, αλλά ένα ενδιαφέρον πολλών μηνών, τελικά αποφασίστηκε ο Κλοπ να είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να αναγεννήσει τη Λίβερπουλ, και να κάνει επιτέλους πραγματικότητα το 19ο πρωτάθλημα!





Θετικά

Καταρχήν, σπουδαιότερο εφόδιό του είναι η εκπληκτική δουλειά που έκανε στη Ντόρτμουντ. Την πήρε σε μία πολύ κακή στιγμή και την οδήγησε σε μία εκ των κορυφαίων περιόδων της ιστορίας της μέσα σε λίγα χρόνια! Επίσης, θα έχει και πάλι μοναδική οπαδική στήριξη, ενώ θα αναπτερώσει ψυχολογικά το πεσμένο ηθικό των παικτών με το γνωστό του τρόπο. Γενικά η παρουσία και φυσιογνωμία του θα προσδώσει άλλον αέρα στη νέα του ομάδα.

Καθαρά ποδοσφαιρικά, η τακτική του ταιριάζει στη Λίβερπουλ. Εναλλαγή θέσεων με γρήγορους και ευέλικτους παίκτες μπροστά και ασταμάτητο πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Θα προσαρμόσει το σύστημα στους παίκτες και όχι τους παίκτες στο σύστημα.

Αρνητικά

Ασφαλώς υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στη Λίβερπουλ, μιας και έχει πολύ βαριά φανέλα. Παρότι είναι σε παρόμοια κατάσταση με όταν πήγε στη Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ είναι ομάδα με 18 πρωταθλήματα και 5 Τσάμπιονς Λιγκ! Επίσης, δεν θα έχει δική του ομάδα μιας και έρχεται Οκτώβρη μήνα.

Επίσης, θα πρέπει να... ξεχάσει τη χειμερινή διακοπή που... απολάμβανε στη Bundesliga, καθώς στην Αγγλία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι Άγγλοι τη βγάζουν στο γήπεδο! Τέλος, πλέον θα έχει να τα βάλει με πολλές υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μαζί.



Γενικά

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια και σίγουρα η ιδανική επιλογή για τη Λίβερπουλ. Έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει, ωστόσο θα πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου στο μεγάλο λιμάνι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Με μεθοδική δουλειά και άμα τον ακούν στη Λίβερπουλ, θα ζήσουν μεγάλες στιγμές, αν όλα πάνε καλά γι' αυτούς, με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου