Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Χρυσή Μπάλα 2015: Η μάχη

Καλησπέρα σε όλους. Το blog επιστρέφει σε κανονική ροή μετά το προβληματάκι που υπήρξε. Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζουμε τους 3 διεκδικητές της Χρυσής Μπάλας, με το νικητή να αναδεικνύεται τη Δευτέρα. Ο λόγος για τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Μάνουελ Νόιερ.






Κριστιάνο Ρονάλντο

Για μένα ο άνθρωπος που αξίζει τη χρυσή μπάλα. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος και πιο ώριμος στο παιχνίδι του, διανύει εδώ και πολλούς μήνες την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και από αυτόν εξαρτάται η Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας είναι ο απόλυτος ηγέτης. Πέτυχε 61 γκολ σε Ρεάλ και εθνική, κατέκτησε 4 τίτλους με τους Μαδριλένους (Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο Ισπανίας, Σούπερ καπ Ευρώπης, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων). Μοναδικό αρνητικό το κακό Μουντιάλ του.

Λιονέλ Μέσι

Είναι στη λίστα πιστεύω καθαρά λόγω ονόματος. Ίσως η χειρότερή του χρονιά. Με τη Μπαρτσελόνα δεν κατέκτησε τίποτα, ενώ με την εθνική παρότι έφτασε ως τον τελικό και αναδείχθηκε MVP του Μουντιάλ (σκάνδαλο), δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο ηγέτης της Αργεντινής όπως όλοι περίμεναν. Πολλά προβλήματα τραυματισμού επίσης. Σκόραρε βέβαια 58 γκολ αλλά σίγουρα έκλεψε τη θέση από άλλους που την άξιζαν, με πρώτο και καλύτερο τον φοβερό και τρομερό Άριεν Ρόμπεν.

Mάνουελ Νόιερ

Ο Νόιερ έχει πάει τη θέση του τερματοφύλακα σε άλλο επίπεδο. Έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της συνολικής αμυντικής λειτουργίας της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, αφού οι έξοδοι του καθαρίζουν πολλές φάσεις πριν καν δημιουργηθούν. Για τα ρεφλεξ του δε χρειάζεται να γίνει λόγος, ενώ προσφέρει στιγμές μαγείας με κάποιες τρίπλες, τακουνάκια ή πάσες του. Κατέκτησε νταμπλ με την Μπάγερν και Μουντιάλ με τη Γερμανία, όπου αναδείχθηκε και καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης. Πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και ο πραγματικός ανταγωνιστής του Ρονάλντο για τη φετινή χρυσή μπάλα..

2 σχόλια:

  1. Αν και δεν τον συμπαθω κυριως λόγω χαρακτηρα, νομιζω δικαιωματικα για την χρονια που εκανε η χρυση μπαλα, πρεπει να παει στον CR7. Aν και θα γουσταρα να παει στο Νοϊερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω το ιδιο φιλε μου! Θα ηταν οπως και να 'χει κατι το διαφορετικο να παει η χρυση μπαλα σε τερματοφυλακα επειτα απο πολλες δεκαετιες (βλ. Λεβ Γιασιν), σπαζοντας ετσι το σερι 6 βραβειων απο το διδυμο που κυριαρχει παγκοσμιως. Ωστοσο ο Ροναλντο εχει πολλα περισσοτερα υπερ, καθαρα αγωνιστικα και οχι μονο, εναντι του Νοιερ. Ευχαριστω για το σχολιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή