Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το καλύτερο Campionato των τελευταίων ετών (;)

Το Σαββατοκύριακο αρχίζει η δράση και στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, το οποίο μετά από πολλά χρόνια θα είναι άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον και ελπίζουμε να δούμε καλή μπάλα, όπως παλιά! Παρακάτω γράφουμε κάποια πράγματα για τις 7 μεγάλες ομάδες, όμως αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα μας απασχολήσουν και φέτος, όπως οι Πάρμα, Ελλάς Βερόνα και Ουντινέζε.





Γιουβέντους


Η Γιουβέντους άλλαξε προπονητή, στη θέση του Κόντε ήρθε ο Αλέγκρι. Το θεωρώ πισωγύρισμα καθώς τον τελευταίο δεν τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Κατάφερε πάντως να τους κρατήσει όλους (Βιδάλ, Πογκμπά κυρίως). Απέκτησε 2 πολύ καλά εργαλεία με πολύ καλές χρονιές, τους Ρόμουλο και Περέιρα, τον πολύ έμπειρο Εβρά από τον Μαν Γιουν και το ταλέντο της Ρεάλ, Άλβαρο Μοράτα. Δεν ενισχύθηκε όσο θα ήθελαν οι φίλοι της, αλλά παρεμένει η Γιουβέντους, που έχει κατακτήσει τα 3 τελευταία πρωταθλήματα και είναι το μεγάλο φαβορί.




Ρόμα


Πραγματικά τι να πει κανείς για τις κινήσεις της Ρόμα. Παρότι έχασε τον Μπενάτια, απέκτησε ποιοτικότατους και έμπειρους παίκτες σε όλες τις γραμμές, ενώ κράτησε τον προπονητή της και τον κορμό της. Πήρε Κόουλ, Εμάνουελσον, Αστόρι, Μανωλά, Κεϊτά, Ουτσάν, Ιτούρμπε και είναι μεγάλη διεκδικήτρια του τίτλου φέτος!




Νάπολι


Η Νάπολι διατήρησε τον βασικό κορμό που την έβγαλε πέρσι 3η, αλλά και τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, ενώ απέκτησε και τον Μίτσου, το αστέρι της Σουόνσι, αλλά και τον Κουλιμπαλί. Έχει πληρέστατο ρόστερ, και το μόνο που της λείπει είναι ένα στόπερ κλάσης και πάει για μεγάλα πράγματα, ειδικά αν καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το κόμπλεξ που τη διακρίνει τα τελευταία χρόνια όποτε πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό!




Ίντερ


Ο Βάλτερ Ματζάρι έμεινε και φιλοδοξεί σε μία καλύτερη σεζόν με πιο δεμένη ομάδα. Απέκτησε καταπληκτικές μονάδες σε θέσεις που είχε μεγάλη ανάγκη, και μόνο δεξί μπακ δεν έχει (ποιος Τζόναθαν τώρα;;). Πήρε τον σπουδαίο Βίντιτς από τη Μαν Γουν, τον σκληροτράχηλο Γκάρι Μεδέλ, τον ποιοτικότατο Μ'Βιλά, τον αριστερό μπακ Ντοντό και τον πάντα ποιοτικό αλλά τρελάρα Οσβάλδο, ενώ έφυγαν μόνο οι γνωστοί 4 Αργεντίνοι (Ζανέτι, Καμπιάσο, Μιλίτο, Σάμουελ) και κάποιοι άλλοι που δεν χρειαζόταν. Η Ίντερ επιστρέφει σιγά σιγά και έχει μεγάλους στόχους!




Μίλαν


Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους η Μίλαν κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι! Σπουδαιότερη μεταγραφή φυσικά αυτή του τερματοφύλακα Ντιέγκο Λόπεθ από τη Ρεάλ. Πήρε και τους Άλεξ και Μενέζ από την Παρί, τον Αρμέρο από τη Νάπολι και αγόρασε τον δανεικό Ραμί. Της λείπει μόνο ένας δημιουργικός χαφ για να βάλει σπουδαίες βάσεις για την επιστροφή της! Προπονητής είναι πλέον ο βετεράνος σπουδαίος γκολτζής, Φίλιπο Ιντζάγκι.




Φιορεντίνα


Έχασε μόνο τον Ρόμουλο, ενώ απέκτησε Μπασάντα, Ταταρουσάνου, Μάρκο Μαρίν, Μπριλάντε, Οκτάβιο. Παρέμεινε και ο Μοντέλα στον πάγκο για να συνεχίσει την τρομερή δουλειά του. Αν καταφέρει να κρατήσει και τον Κουαδράδο, έχει και πάλι υψηλότατους στόχους και αναμένεται και πάλι να παίξει σπουδαία μπάλα!




Λάτσιο


Πάμε και στην ομάδα που συμπαθώ από Ιταλία. Με νέο προπονητή τον Στέφανο Πιόλι, με 5 σπουδαίες μεταγραφές (Ντε Βράι, Μπάστα, Τζόρτζεβιτς, Παρόλο, Μπράφχαϊντ), χωρίς καμία απώλεια και τις κόντρες οπαδών-διοίκησης να ανήκουν στο παρελθόν, η Λάτσιο φιλοδοξεί να κάνει νέο ξεκίνημα και να διεκδικήσει με αξιώσεις την έξοδο στην Ευρώπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου