Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Που οφείλεται η τόσο μεγάλη αρνητικότητα προς την Εθνική ? ? ?

Το μουντιάλ (παρωδία κατά την προσωπική μου άποψη) ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες στην Βραζιλία. Το γεγονός των πολλών διαιτητικών λαθών και των πολύ "ευαίσθητων" διαιτητών μου έχει προκαλέσει αηδία. Γι αυτό δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Το κάνουμε τόσα χρόνια για το Ελληνικό πρωτάθλημα, το κάνουμε τόσα χρόνια για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή το Champions League.

Προσωπικά σκέφτηκα να σταματήσω να βλέπω αυτό μουντιάλ - παρωδία γιατί δεν είμαι πλέον κανένα παιδάκι για να με κοροϊδεύουν όπως ήμουν το 90 που ξεκίνησα να βλέπω ποδόσφαιρο...

Η Εθνική μας έχασε 3-0 από την Κολομβία. Δέχτηκε γκολ από πολύ νωρίς και στην συνέχεια παρόλο που έκανε ορισμένες φάσεις δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Λίγο ή πολύ οι περισσότεροι έχουμε άποψη περί αγωνιστικών θεμάτων καθώς επίσης όλοι μας έχουμε διαβάσει αναλύσεις επί αναλύσεων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η πολύ αυστηρή κριτική του κόσμου στους παίκτες αλλά και οι αντιδράσεις μερικών παικτών (παλαιμάχων ή νέων) που αρνούνται να δεχτούν αυτή την κριτική. Και φυσικά με την "μάστιγα" των social media όλα μεγαλώνουν.

Ο κάθε ένας νομίζοντας ότι είναι ο άρχοντας του πληκτρολογίου γράφει την ατάκα του νομίζοντας ότι θα χαρακτηριστεί ως ο πιο έξυπνος. Σύμπτωμα των νεοελλήνων αυτό που εξελίχτηκε ακόμη περισσότερο με τα social media. Γενικότερα ως λαός μας αρέσει να έχουμε άποψη για όλα ή να ασπαζόμαστε την γνώμη κάποιων προσώπων που μας περιτριγυρίζουν αν δεν έχουμε άποψη.

Τη κοροϊδία την έχουμε για καλημέρα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα ή το θάψιμο για καφέ. Έχουμε και κάποια καλά στοιχεία βέβαια. Όσων αφορά την Εθνική ποδοσφαίρου πάντως είμαστε πολύ επιθετικοί με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι της Εθνικής να συγχύζονται (παλιοί και νέοι). Δεν θέλω να εστιάσω στους παίκτες ή τα συστήματα και να φανώ και να χαρακτηριστώ ακόμα ένας προπονητής της τηλεόρασης ή του καναπέ.

Θέλω να εστιάσω κάπου αλλού. Στο γιατί ! ! ! Γιατί υπάρχει αυτή η αρνητικότητα απέναντι προς την Εθνική ποδοσφαίρου. Και τονίζω το "του ποδοσφαίρου" γιατί για παράδειγμα η Εθνική μπάσκετ δεν αντιμετωπίζεται με τόση αρνητικότητα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που την Εθνική στο μπάσκετ την υποστηρίζουν ένθερμα. Μπορώ να πω ότι είναι οπαδοί της. Σε αντίθεση με του ποδοσφαίρου που δεν τους καίγεται και καρφί.

Που οφείλεται αυτό όμως ; ; ; Μήπως παίζουν ρόλο τα οπαδικά αισθήματα ; ; ; Μήπως η κακή δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου ; ; ; Μήπως η αδικία που βιώνουν διαχρονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα κάποιοι οπαδοί, ορισμένων ομάδων τους οδηγεί υποσυνείδητα σ' αυτή την αντίδραση ; ; ; Ή μήπως απλά έτσι είμαστε σαν "ράτσα" ; ; ;

Γράψτε την δική σας άποψη στα ερωτήματα που θέτουμε αν σας ενδιαφέρει το θέμα. Πιστεύω είναι τροφή για σκέψη το θέμα αυτό.

Η δική μου άποψη είναι η εξής: Η Εθνική έχει κάνει βήματα προόδου και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει η νοοτροπία του "και μόνο που πήγαμε σε μουντιάλ είναι επιτυχία", γιατί αυτό θα μας στοιχίσει στο μέλλον. Από εκεί και πέρα το τεχνικό επιτελείο (το εκάστοτε τέλος πάντων) πρέπει να παρακολουθεί και αποφασίζει ποιοι παίκτες μπορούν και ποιοι δεν μπορούν αν αποδώσουν. Κάποια πράγματα φαίνονται. Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων και επιθέσεις με χαρακτηρισμούς και προσβολές.

Και πάνω απ' όλα μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό. Ευθύνες δεν πρέπει να ζητήσουμε από τους παίκτες της Εθνικής ή τα εκάστοτε προπονητικά επιτελεία. Ευθύνες πρέπει να ζητήσουμε πρώτα απ' όλα από τους ανθρώπους που απαρτίζουν τόσα χρόνια τους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού για την οργάνωση και δομή του αθλήματος στην χώρα.

Όπως επίσης και ο κάθε οπαδός της κάθε Ελληνικής ομάδας να κάνει την αυτοκριτική του τόσο για τις καταστάσεις στην δική του ομάδα, όσο και για την συμπεριφορά αφενός μεν των συν οπαδών του, αφετέρου δε των οπαδών των άλλων ελληνικών ομάδων
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου