Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Real Sociedad - Valencia CF 4-2 Μεγαλοπρεπής νίκη για τους Βάσκους

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, κέρδισε με 4-2 την Βαλένθια. Ένα σκορ, το οποίο της δίνει μεγάλο προβάδισμα για το "κυνήγι" της τέταρτης προνομιούχου θέσης του Ισπανικού Πρωταθλήματος που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο αγώνας, ήταν δύσκολος, μία "σκακιέρα" πραγματική. Τελικά, οι Βάσκοι ήταν αυτοί που βγήκαν νικητές αποδεικνύοντας ότι φέτος είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα. Ας περάσουμε, όμως να δούμε τα τεχνικά σημεία του αγώνα . . .

Στο πρώτο ημίχρονο, παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Βαλένθια, από την αρχή ανέβασε αρκετά ψηλά τις γραμμές της, κυκλοφόρησε τη μπάλα, κέρδισε τρεις στημένες φάσεις και απείλησε από κει. Εξαρχής, η Βαλένθια είχε την βοήθεια  των ακραίων της μπακ (επιθετικά). Κυρίως του Σισοκό από τα αριστερά. Επίσης, πίεζε πολύ ψηλά τους αντίπαλους παίκτες με την μπάλα στα πόδια.

- Στο 14ο λεπτό και καθώς ο Σισοκό βρισκόταν "ψηλά", η Ρεάλ Σοσιεδάδ βρήκε χώρο και βγήκε στην κόντρα επίθεση. Γρήγορα, ο ακραίος μπακ (Σισοκό) έκανε φάουλ για να ανακόψει την κόντρα. Δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Μία απόδειξη, ότι ο Σισοκό είχε το μυαλό του στην επίθεση και μόνο. Μάλιστα, μέχρι το 14ο λεπτό είχε ανέβει τουλάχιστον 6 φορές την πτέρυγα..

- Σε ένα από τα ανεβάσματα του Σισοκό (στο 25ο λεπτό) και μετά από σέντρα του προς τον Σολδάδο έρχεται το 0-1 για την Βαλένθια. Δείγμα ότι η ομάδα βοηθήθηκε πολύ από τα ανεβάσματα του Σισοκό.

- Η Ρεάλ Σοσιεδάδ μέχρι τότε στηριζόταν στην αμυντική λειτουργίας της, ψάχνοντας την κόντρα επίθεση. Κάποια σουτ έξω από την περιοχή ήταν η μόνο απειλή της.

- Μόλις έγινε το 0-1, η Βαλένθια "κάθισε" πίσω. Αντίθετα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ ανέβηκε και απείλησε. Ανέβασε τις γραμμές της, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανέβαινε από τα δεξιά και ο ακραίος της μπακ, ο Χάβι Μαρτινεζ.

- Γενικότερα, η Σοσιεδάδ "είχε" το σουτ εκτός περιοχής. Στο 34ο λεπτό, μετά από μία διαγώνια μπαλιά και έξυπνη κίνηση των παικτών της στην περιοχή η Ρεάλ Σοσιεδάδ ισοφαρίσει σε 1-1.

Συμπέρασμα 1ου ημιχρόνου: Μέχρι το 25ο λεπτό (και το 0-1), η Βαλένθια ήταν ανεβασμένη. Πίεσε ψηλά την Ρεάλ Σοσιεδάδ, κυκλοφόρησε την μπάλα και πήρε πολλές βοήθειςς από τον Σισοκό (αριστερό μπακ). Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, έψαχνε την κόντρα επίθεση και αρκέστηκε σε σουτ. Η Βαλένθια, δεν μπόρεσε να "κρατήσει" αμυντικά και έγινε το 1-1...

Στο δεύτερο ημίχρονο παρατηρήσαμε τα εξής:

- Η Σοσιεδάδ, ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Προσπάθησε να απειλήσει με κάποια τρίγωνα, αλλά δεν κατάφερε κάτι.

- Η Βαλένθια, ανέβηκε από το 55ο λεπτό και έπειτα αλλά χωρίς ουσία. Να σημειώσουμε ότι στο 67ο λεπτό δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Σοσιεδάδ από χέρι του Σισοκό.

- Οι δύο ομάδες, φαινόταν να έχουν αλληλοεξουδετερωθεί . . .

- Στο 73ο λεπτό και μετά από ένα κόρνερ της Βαλένθια, η Σοσιεδάδ βρήκε χώρο για μία κόντρα επίθεση. Ο Κάστρο, μετά από ωραία συνεργασία με τον Αγγιρέτσε κάνει το 2-1.. Αυτό είναι το παιχνίδι της Σοσιεδάδ... Οι γρήγορες κόντρα - επιθέσεις.

- Στο 80ο λεπτό μπαίνει ο Βαλντές και η Βαλένθια παίζει με δύο επιθετικούς περιοχής (Σολδάδο - Βαλντές)...

- Η Βαλένθια δεν είχε κρατήματα μπάλας, δεν είχε βοήθεια από τα ακραία της μπακ στο δεύτερο μέρος. Επίσης, δεν είχε διεισδύσεις από τα ακραία χαφ της.... Το μόνο θετικό γι αυτήν ήταν ότι έβγαιναν κάθετες μπαλιές από τον άξονα της προν τους επιθετικούς της.

- Στο 86ο λεπτό και ενώ η Βαλένθια είναι ψηλά για να ισοφαρίσει, η Σοσιεδάδ βγαίνει και πάλι στην κόντρα επίθεση και με μπαλιά του Χάβι Πριέτο προς τον αμαρκάριστο Αγγιρέτσε στο δεύτερο δοκάρι, γίνεται το 3-1.

- Η Βαλένθια μείωσε σε 3-2 και ενώ ήταν και πάλι ανεβασμένη για το 3-3, ο Αγγιρέτσε βρίσκει χώρο και με σκάψιμο της μπάλας κάνει το 4-2 και βάζει το κερασάκι στην τούρτα...

Συμπεράσματα 2ου ημιχρόνου: Μέχρι το 73ο λεπτό, όλα έδειχναν ισοπαλία. Οι δύο ομάδες είχαν εξουδετερώσει η μία την άλλη. Η Σοσιεδάδ, εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο στο 73ο λεπτό και πήρε προβάδισμα. Στην συνέχεια η Βαλένθια πίεσε, χωρίς ωστόσο να έχει φαντασία στο παιχνίδι της. Μόνο κάθετες μπαλιές έβγαζε. Από δεύτερη κόντρα επίθεση έγινε το 3-1.

Γενικό συμπέρασμα: Η Βαλένθια ξεκίνησε πιο δυνατά. Κυκλοφόρησε μπάλα, ανέβασε τα ακραία μπακ της και προηγήθηκε δίκαια. Στη συνέχεια "κάθισε", η Σοσιεδάδ πήρε πρωτοβουλίες και ισοφάρισε. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Μέχρι το 73. Εκεί "μίλησε" το παιχνίδι της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η Βαλένθια έχει δυνατότητες αλλά όχι διάρκεια στο παιχνίδι της. Και έχει χτυπητές αδυναμίες στην αμυντική της λειτουργία. Η Σοσιεδάδ, είναι δουλεμένη ομάδα, βγάζει αυτοματισμούς, οι παίκτες της είναι πολυσύνθετοι. Πιθανότατα ο κόσμος της θα την δει στο Champions League μετά από 10 χρόνια . . .

1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραιο το αρθρο σου τζιμ , πλεον τ εχουμε κανει παραδοση τις αναλυσεις αγωνων....ουτε προπονητης να ησουν,μπραβο!
    συνεχισε ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή