Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Premier League: Match Preview 13-14-15/04/2013

Καλημέρα και καλό ΣΚ να έχουμε. Μετά από ένα διάλλειμα 3 εβδομάδων, λόγω υποχρεώσεων - φόρτου εργασίας, η στήλη επιστρέφει έστω και στο παρά πέντε. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός των παιχνιδιών της Premier και τα ημιτελικά του FA Cup, με τα οποία προσωπικά δε θα ασχοληθώ. 

Προσωπικά τα παιχνίδια που θα μαγνητίσουν το ενδιαφέρον μου είναι δύο: το Arsenal - Norwich και το Aston Villa - Fulham.

Ελπίζω η Άρσεναλ σήμερα να πάρει και τα βρακιά των αντιπάλων...
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 13 Απριλίου 2013
17:00 Arsenal - Norwich
          Aston Villa - Fulham
          Everton - QPR
          Reading - Liverpool 
          Southampton - West Ham Utd
Κυριακή 14 Απριλίου 2013
14:00 Newcastle - Sunderland
16:05 Stoke City - Manchester City

Επιλογές - Ποντάρισμα
  • Arsenal - Norwich 1 (1.18)
  • Aston Villa - Fulham 1 (2.05)
Δυάδα λοιπόν, με ποντάρισμα 30.00 €. H μπάγκα μας πλέον θα είναι 800.00 €. 

Ανάλυση Σκεπτικού 
Θα ποντάρουμε στον άσο της Arsenal καθαρά και μόνο λόγω της βαθμολογικής σημασίας που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι για τους Gunners, γιατί κατά τα άλλα το ποσοστό είναι τραγικό για παιχνίδι Premier League. Αν οι παίκτες του Βεγκέρ σήμερα κερδίσουν προσπερνούν την Τότεναμ (είναι έναν βαθμό πάνω), που έχει όμως ένα παιχνίδι παραπάνω. 

Ενώ λοιπόν πριν λίγες αγωνιστικές και μετά το μεταξύ τους ντέρμπι όλα φαίνονταν να έχουν ξεκαθαρίσει (η Άρσεναλ ήταν 7 βαθμούς πίσω), τελικά τα συνεχόμενα στραβοπατήματα των Spurs πλέον έδωσαν τη δυνατότητα στην αντίπαλο Άρσεναλ να πάρει το "πάνω χέρι" για την υπόθεση Ch. League. 

Τα Καναρίνια από την άλλη δεν είναι σε καλή κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ήττα τους από την Wigan την προηγούμενη εβδομάδα δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς την εστία σε 90'!!! Παρόλα αυτά κρατούν την τύχη στα χέρια τους, μια και το πρόγραμμα είναι σχετικό ευνοϊκό για αυτούς (εντός με Reading και Aston Villa). Μόλις μία νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια, λογικά σήμερα θα γίνουν 16...

Στατιστικά - Προϊστορία
  • Η νίκη της Norwich τον περασμένο Οκτώβριο ήταν η 1η μετά από 10 παιχνίδια. 
  • Η Άρσεναλ είναι αήττητη στην έδρα της με αντίπαλο Norwich από το 1992. 
  • Η Άρσεναλ μετράει 6 νίκες στα τελευταία της 7 παιχνίδια. 
  • Απίστευτο: ο αδιάφορος Gervinho σκόραρε 2 γκολ και έδωσε 3 ασίστ στις τελευταίες του 3 συμμετοχές. 
  • Μόλις 1 νίκη στα τελευταία 18 εκτός έδρας παιχνίδια για την Norwich. 
  • Μόνον η Stoke City και η QPR έχουν σκοράρει λιγότερες φορές στο πρωτάθλημα, συγκριτικά με την Norwich (30 γκολ). 

Από σοβαρό φαβορί για υποβιβασμό, τελικά η Aston Villa ανέτρεψε τα προγνωστικά και τα γιουχαρίσματα προς τον Paul Lambert και τους παίκτες μετατράπηκαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Είναι 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και με μια νίκη σήμερα προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο φορτίο στα πόδια των ομάδων που την καταδιώκουν. 

Πολύ σημαντική η νίκη τους με αντίπαλο την Stoke την προηγούμενη εβδομάδα, εξίσου όμως σημαντικό το γεγονός ότι επιτέλους άρχισαν να παίζουν και μπάλα. Συμμάζεψαν την άμυνά τους - ο Benteke έχει σημειώσει 10 γκολ στα τελευταία του 11 παιχνίδια και 19 συνολικά στο πρωτάθλημα - το κίνητρο της επιβίωσης είναι ισχυρό, οπότε τα στοιχεία συνηγορούν για ποντάρισμα στον άσο. 

Από την άλλη πλευρά η Fulham είναι ουσιαστικά αδιάφορη. Το σύνολο του Martin Jol θέλει να τερματίσει σε μια καλύτερη θέση από αυτήν που τερμάτισε πέρυσι (9οι πέρυσι, φέτος βρίσκονται προς το παρόν στην 10η). Ας ελπίσουμε ότι ο Berbatov θα κάνει αγγαρεία (και δε θα συνεχίσει να σκοράρει - έχει 33 γκολ σε 44 παιχνίδια πρωταθλήματος και 5 στα τελευταία 5). 

Στατιστικά - Προϊστορία
  • H Villa είναι αήττητη στους 13 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της με αντίπαλο την Fulham. 
  • Η τελευταία νίκη της Fulham στην έδρα της Villa ήταν το 1973!!!
  • Η ήττα της Fulham στο 90' από την Newcastle διέκοψε το σερί που είχε χτίσει (5 ματς αήττητη). 
  • 10 από τα 13 γκολ του Berbatov σημειώθηκαν πριν το ημίχρονο των αγώνων. 
Καλή τύχη σε όλους...

3 σχόλια:

  1. Μας ελειψαν τα preview-review σου ΒαρδΑρη, ευτυχως επεστρεψες. Στοιχηματικα, πιστευω πως η Αστον Βιλα ειναι ζορικια και απροβλεπτη φετος. Μακαρι βεβαια να σου βγει, αλλα ειναι δυσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά ρε Νίκο, δυστυχώς είμαι πολύ πιεσμένος με τη δουλειά και δεν έχω χρόνο για να κάνω τα αφιερώματα που κάναμε στο παρελθόν με εκτεταμένα βίντεο και αφιερώματα.

    Όσο για το στοίχημα, τι να πω. Η Άρσεναλ χάνει 0-1 από την σχεδόν αδιάφορη Norwich. Ας μείνει εκτός Ch. League για να βάλει μυαλό... Ειλικρινά θα το χαρώ πολύ μετά από το σημερινό αποτέλεσμα και το ξενέρωμα.

    Έβλεπα την Villa μέχρι που έβαλε το γκολ (1-0) και το γυρνάω για να δω Άρσεναλ και βλέπω το σκορ να είναι ήδη 0-1... Άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεω κ εγω που χαθηκε ο vardARIS.... WELCOME BACK BRO ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή