Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μεταγραφικά σενάρια part 2

 Αυτή τη φορά  θα ασχοληθώ με παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο (μεσοεπιθετικούς-μεσοαμυντικούς), κυρίως  από ευρωπαϊκές ομάδες.

Και εδώ πιθανόν να δούμε αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι, αφού πρόκειται για τον σημαντικότερο τομέα μιας ομάδας.Χωρίς καλό κέντρο δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καλή αμυντική λειτουργία ούτε επιθετική.


Ξεχωρίζω λοιπόν μερικές περιπτώσεις από Αγγλία και Ισπανία  τις οποίες και παραθέτω παρακάτω



1 : Nasri

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έγινε παγκίτης πολυτελείας φέτος
με τον ίδιο να ζητάει να αγωνίζεται πιο συχνά. Οι σχέσεις του με τον προπονητή του δεν είναι και οι καλύτερες και δεδομένου των πολλών επιλογών που έχει η Σίτι μεσοεπιθετικά, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι.Πιθανός προορισμός η Παρί που δεν θα χάσει την ευκαιρία να ενισχυθεί,ακόμα και αν διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Όπως και να έχει αν ο Γάλλος πωληθεί τότε θα υπάρξουν και πολλές ενδιαφερόμενες ομάδες για να τον αποκτήσουν.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 20-25 εκατ.


2 : Yaya Toure

 Ο γνωστός μας από την θητεία του στον Ολυμπιακό  (αλλά και  στη Μπαρτσελόνα) φαίνεται πως βάζει πλώρη για άλλες πολιτείες αφού δεν ανανεώνει  το συμβόλαιό του με την Σίτι και θέλει να αποχωρήσει.Την περίπτωσή του παρακολουθούν αρκετές ομάδες αφού ο Ιβοριανός μέσος αποτελεί υπόδειγμα αμυντικού μέσου : είναι δυναμικός,έχει καλές τοποθετήσεις,κερδίζει εύκολα την μπάλα και τέλος έχει και αρκετά καλή πάσα.Αν τελικά επιλέξει να αποχωρήσει τότε υπάρχουν αρκετοί πιθανοί προορισμοί. Από Αγγλία Τσέλσι και Γιουνάιτεντ μόνο μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις (αμείβεται με πάνω από 200.000 λίρες την εβδομάδα ). Η Ρεάλ υπό προϋποθέσεις μπορεί να κινηθεί για την απόκτησή του ενώ και η Παρί ψάχνεται για αμυντικούς μέσους.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 25 εκατ.


3 : Lampard

Η παραμονή του στην Τσέλσι είναι αμφίβολη,αφού ο Αμπράμοβιτς διστάζει να του προτείνει νέο συμβόλαιο. Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη,αφού ο ίδιος θέλει να παραμείνει και δηλώνει διατεθειμένος να μειωθούν οι αποδοχές του ενώ οι οπαδοί εκφράζουν με κάθε τρόπο την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. Αποτελεί έναν απ τους αρχηγούς της Τσέλσι (μαζί με τον Terry ) και με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι παρά τα 34 χρόνια του,αποτελεί ακόμα αξιόπιστη λύση για οποιαδήποτε ομάδα (έχει πάνω από 10 γκολ φέτος στην Premier League). Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδες αφού το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 0 (!!!)


4 : Fletcher

Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, και φέτος δεν παίζει σύμφωνα με τις
δυνατότητές του. Έχει χάσει εδώ και καιρό την θέση του στην 11αδα και γενικά δεν αγωνίζεται συχνά.Δεδομένου και του ανταγωνισμού ίσως αποχωρήσει το καλοκαίρι για ομάδα όπου θα αγωνίζεται βασικός.Αυτό βέβαια με δεδομένο ότι η Γιουνάιτεντ θα ενισχυθεί μεταγραφικά με παίκτες στο κέντρο,τομέα όπου πονάει φέτος.Οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για Ιταλικό ενδιαφέρον,από Λάτσιο - Ρόμα αλλά και από την Τότεναμ.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 6-10 εκατ.


5 : Nani

Από τα ονόματα που θα απασχολήσουν αρκετούς το καλοκαίρι, η φυγή του θεωρείται σίγουρη και το ερώτημα είναι που θα υπογράψει.Ασταθής στην απόδοσή του ,αλλά ταχύτατος με πολύ καλή ντρίπλα σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τον μεσοεπιθετικό τομέα.Το κεφάλαιο Αγγλία φαίνεται πως έκλεισε για αυτόν , με τον πιθανότερο προορισμό του να είναι η Ανζί στην Ρωσία (φημολογείται ότι θα του προτείνει τεράστιο συμβόλαιο ).
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : όταν εμπλέκεται η Ανζί, η επιστήμη (και η λογική) σηκώνει τα χέρια ψηλά!


6 : Diaby

Συνεχώς τραυματίας,εδώ και πολύ καιρό, από τους άτυχους ποδοσφαιριστές αφού δεν μπορεί να βρει ρυθμό.Με παρουσίες στην εθνική Γαλλίας και με μερικές καλές εμφανίσεις,όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι αξιόπιστος. Όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει φέτος από την Άρσεναλ. Δεν νομίζω να πάει  Ολυμπιακό (κάτι τέτοια άκουσα τελευταία), το όνομά του ακούγεται για Λιόν και Μαρσέιγ.Ίσως επιστρέφοντας στην Γαλλία να βρει τον παλιό καλό εαυτό του.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 5-8 εκατ.


7 : Navas

Πολύ καλός παίκτης,γρήγορος με φοβερή ντρίπλα και καλό σουτ, ο εξτρέμ της Σεβίλλης πιθανόν να αποχωρήσει φέτος αν θέλει να πετύχει κάτι σε συλλογικό επίπεδο (έχει κερδίσει το Euro και το Παγκόσμιο με την εθνική Ισπανίας,στην οποία αγωνίζεται και ως βασικός). Άλλη μια χρονιά στην μετριότητα με τη Σεβίλλη δεν είναι σίγουρα κίνητρο για να παραμείνει εκεί παίκτης τέτοιας κλάσης,οπότε η φυγή του είναι πιθανή.Ατλέτικο,Ντόρτμουντ,Γιουνάιτεντ,Ιντερ και Μίλαν  μεταξύ των πιθανών προορισμών του.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 20 εκατ.


8 : Isco

Θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα στην Ισπανία και αγωνίζεται ως βασικός στην Μάλαγα αποτελώντας μάλιστα βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας του.Μπορεί να αγωνιστεί ως 10αρα αλλά και στα πλάγια,με πολύ καλή τεχνική και δυνατό σουτ  ο Ισπανός μέσος. Η Μάλαγα που έχει οικονομικά προβλήματα ίσως αναγκαστεί να πουλήσει μερικούς από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της. Ο 20χρονος Ισπανός έχει αρκετούς θαυμαστές τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην ξένη. Η Σίτι δείχνει ''ζεστή'' για να τον αγοράσει,όπως και η Γιουνάιτεντ  και η Άρσεναλ (υστερεί στον οικονομικό τομέα έναντι των ανταγωνιστών της ).
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 22-30 εκατ.


9 : Banega

Με σταθερή παρουσία στην Βαλένθια,ο 24χρονος Αργεντίνος είδει τις μετοχές του να ανεβαίνουν με την παρουσία του στην εθνική Αργεντινής και με τις εμφανίσεις του φυσικά στο Ισπανικό πρωτάθλημα.Δεν αποτελεί το πρώτο όνομα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η περίπτωσή του δεν θα ''παίξει'' αυτό το καλοκαίρι.Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και είναι ικανότατος στο να κατεβάζει την μπάλα και να δίνει την πρώτη πάσα,συνδέοντας την άμυνα με την επίθεση.Η Τσέλσι φημολογείται ότι παρακολουθεί την περίπτωσή του,όπως επίσης και η Σίτι αν αποχωρήσει ο Τουρέ. Η Παρί έκανε τον χειμώνα μια πρώτη κρούση,αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε (ίσως ξαναπροσπαθήσει σύντομα),ενώ από Ιταλία η Μίλαν θα θέλει να ''φρεσκάρει'' λίγο το κέντρο της.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 10-15 εκατ.


10 : Sahin

Μέσα σε 2 χρόνια γύρισε όλα σχεδόν τα μεγάλα πρωταθλήματα.Πέρσι στην Ρεάλ αγωνίστηκε λίγο, φέτος μέχρι το χειμώνα δανεικός στην Λίβερπουλ και έπειτα δανεικός στην Ντόρτμουντ (όπου τελευταία άρχισε να ξαναπαίζει σύμφωνα με τα γνωστά του στάνταρ). Στην Ρεάλ δύσκολα θα στεριώσει και την επόμενη χρονιά,οπότε λογικά θα πουληθεί. Εδώ υπάρχει καθαρό φαβορί για την απόκτησή του, η Ντόρτμουντ,μιας και ο ίδιος θέλει να επιστρέψει εκεί που αναδείχθηκε.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : κοντα στα 15 εκατ.


11 : Kaka

Δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το τεράστιο ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του ο 30χρονος πλέον Βραζιλιάνος,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν κακός.Η ποδοσφαιρική του αξία παραμένει υψηλή,αλλά το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα αντέξει να είναι στο πάγκο της Ρεάλ?Πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει το καλοκαίρι, ακούγεται εδώ και καιρό για επιστροφή στη Μίλαν,ενώ και η Παρί δεν είναι αδιάφορη.Εμπόδιο οι οικονομικές του απαιτήσεις αλλά και τα χρήματα που αξιώνει για αυτόν η Ρεάλ.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : από 20 μέχρι και πάνω από 30.


12 : Fellaini 

Ο Βελγος απότελει ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ που υπάρχουν στην αγορά και είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα γίνει μάχη για την υπογραφή του το καλοκαίρι.Διαθέτει όλα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να κυριαρχεί στο κέντρο,ο σωματότυπός του του επιτρέπει να κερδίζει μονομαχίες με ευκολία ,ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος (στην Έβερτον έπαιξε και μερικά παιχνίδια ως κεντρικός επιθετικός,αλλά δεν είναι η θέση που του ταιριάζει).Η Τσέλι και η Σίτι εχουν τον πρώτο λόγο,ενώ και η Γιουνάιτεντ παρακολουθεί την περίπτωσή του.Η Ρεάλ επίσης αν κινηθεί για αμυντικό χαφ δεν θα μείνει ασυγκίνητη.
ΠΙΘΑΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ : 25 εκατ.


Στο part 3 θα συνεχίσω με μέσους από άλλα ευρωπαικά πρωταθλήματα  ...

3 σχόλια:

  1. Οπως και στο πρωτο σου παρτ, Γιωργο, θα σταθω συνοπτικα για καθε παικτη και το που θελω να καταληξει.

    Νασρι- Θα ηταν καλο να παει στην Παρι, διοτι της λειπει ο οργανωτης.

    Τουρε- Γιουναιτεντ δαγκωτο, διοτι δεν εχουν καθαροαιμο αμυντικο χαφ πλην του Καρικ, που και αυτον τον πηραν τα χρονια, αφου οι Κλεβερλι-Σκοουλς δεν μπορουν να παιξουν το ρολο 6αριου.

    Λαμπαρντ- Δεν μπορω να τον φανταστω με αλλη φανελα πλην της Τσελσι.

    Φλετσερ- Μακαρι να ρθει στη Λατσιο, διοτι μας λειπει ο ηγετης αμυντικος χαφ.

    Νανι- Προσωπικα θα ηθελα να τον δω σε μια εκ των Μιλαν-Ιντερ, που εχουν ελλειψη απο μεσοεπιθετικους.

    Ντιαμπι- Μακαρι να γυρισει σε μια κορυφαια ομαδα της Γαλλιας να τον ξαανδουμε επιτελους πρωταγωνιστη!

    Ναβας- Στη Γιουναιτεντ για αντικαταστατης του Νανι.

    Ισκο- Και αυτον, αν δεν παει ο Ναβας, βεβαια, θα ηθελα να τον δω στη Γιουναιτεντ, αλλα οχι ως αντικαταστατης του Νανι, αλλα ως καποια ταλενταρα ετοιμη να γραψει ιστορια!

    Μπανεγα- Θα ταιριαζε στην Αρσεναλ.

    Σαχιν- Μακαρι να τον αγορασει η Ντορτμουντ.

    Κακα- Πολυ θα γουσταρα να τον ξαναδω στη Μιλαν.

    Φελαινι- Σε καμια αλλη παρα στην Τσελσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νάβας, είναι στην ηλικία που πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει ένα βήμα παραπάνω ή αν θα μείνει στην αγαπημένη του Σεβίλλη. Είναι κρίσιμη απόφαση και για τον ίδιο (θα είναι το τελευταίο καλό συμβόλαιο που θα κάνει) και για την Σεβίλλη η οποία θα καρπωθεί αρκετά χρήματα...

    Ο Φελαϊνί, τι να κάνει στην Τσέλσι... Από την μέση και μπροστά έχει δύο παίκτες στην κάθε θέση η Τσέλσι. Η Τσέλσι, θέλει χαφ τύπου Μαρκίζιο (Γιούβε), Μπούσκετς (Μπάρτσα), Μπόρχα Βαλέρο (Φιόρε). Να χτίζουν παιχνίδι, ξεκινώντας από πίσω... Ο Φελαϊνί αμυντικά είναι πολύ Light και είναι "επιθετικό χαφ"...

    Ο Κακά συμφωνώ Νικ, έχει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Μίλαν. Και μόνο εκεί. Κάθε άλλο σενάριο αποτελεί ανέκδοτο..

    Ο Γιάγια, οπουδήποτε μπορεί να παίξει. Αν και πέρασε μία παράξενη χρονιά με την Σίτυ νομίζω είναι μέσα στους 5 καλύτερους χαφ της Ευρώπης.

    Ο Νάνι, επίσης έχει μια θέση στην ομάδα των φυσιοθεραπευτών της Ίντερ και της Μίλαν... Διαφορετικά εχει θέση σε μία Γουίγκαν ή σε μία Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που τερματίζει 8η στην Πορτογαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο για τον φλετσερ το λενε ιταλικα σαιτ,
    τον μπανεγκα τον θεωρω πολυ καλο παικτη,θα ηθελα να τον δω στην τσελσι,αν δεν ερθει φελαινι η τουρε.
    ο ισκο ειναι παικταρας,μπορει να σταθει ανετα σ ολες τις μεγαλες ομαδες (λετε να του σκασει τα λεφτα η αρσεναλ ? )
    ο νανι,πιστευω δαγκωτο ρωσια θα παει

    ΑπάντησηΔιαγραφή