Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Nick: Οι κληρώσεις των ημιτελικών σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Καλησπέρα σε όλους. Την προηγούμενη Παρασκευή διεξήχθη η κλήρωση από την οποία προέκυψαν τα ζευγάρια για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Σε αυτό το άρθρο, όπως κάναμε και σε προηγούμενο, θα δούμε και θα σχολιάσουμε ένα ένα τα ζευγάρια και θα κάνουμε τις προβλέψεις μας.



Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα: Το εντυπωσιακότερο ζευγάρι με τις δύο καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Θα το χαρακτήριζα πρώορο τελικό. Η Μπάγερν, λίγοι το περίμεναν, πέρασε με δύο νίκες από τη Γιουβέντους, ενώ η Μπάρτσα πέρασε με 2 ισοπαλίες από την Παρί χάρη στα εκτός έδρας. Πιστεύω πως θα περάσει η Μπάγερν, και θα το πάρει κιόλας, διότι έχει απίστευτη ομάδα, παρουσιάζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είναι ασταμάτητη κυριολεκτικά. Πιστεύω πως την πρόκριση της Μπάγερν ενισχύει η κακή άμυνα της Μπάρτσα.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ: Βάσει ονομάτων φαβορί είναι η Ρεάλ, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι τελείως 50-50 οι πιθανότητες. Η Ντόρτμουντ πέρασε με 2 γκολ στις καθυστερήσεις, κάνοντας επική ανατροπή κατά της Μάλαγα, ενώ η Ρεάλ είχε περάσει ήδη από το πρώτο αμτς με νίκη 3-0 επί της Γαλατά. Η Ντόρτμουντ εξαιρετικά δουλεμένη, αξίζει που είναι εδώ που είναι. Η Ρέαλ το έχω γράψει σε άλλο άρθρο μου, ότι και τελικό να πάει δεν το παίρνει και είχα εξηγήσει τους λόγους. Όσον αφορά, την πρόβλεψή μου, καθαρά λόγω ονόματος και μόνο επιλέγω Ρεάλ. Να υπενθυμίσω, πάντως, ότι οι δύο ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί στους ομίλους, με τη Ντόρτμουντ να νικάει 2-1 στη Γερμανία και ισοπαλία 2-2 στην Ισπανία.



Γιουρόπα Λιγκ

Φενέρμπαχτσέ-Μπενφίκα: Πολύ μεγάλο ζευγάρι με δύο εξαιρετικές ομάδες. Και οι δύο έχουν ρίξει πολύ βάρος στη διοργάνωση και έχουν στη σύνθεσή τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Η Φενέρ απέκλεισε πιο εύκολα από ότι θα φανταζόταν κανείς τη Λάτσιο, ενώ η Μπενφίκα πέρασε με επαγγελματισμό από τη Νιούκαστλ, και κατά τη γνώμη μου είναι αυτή που θα το πάρει. Εξαιρετική τακτικά ομάδα οι Πορτογάλοι, περνάνε στον τελικό και κατακτούν την κούπα κατά τη γνώμη μου.

Βασιλεία-Τσέλσι: Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί που είναι η Τσέλσι, αλλά πιστεύω πως η Βασιλεία θα το παλέψει, όπως έκανε με τη Τότεναμ και δικαιώθηκε, έστω και στα πέναλτι, ενώ η Τσέλσι πέρασε για ένα γκολ από τη Ρουμπίν. Πιστεύω πως η Τσέλσι θα περάσει, αλλά πολύ πιο δύσκολα από ότι θα πιστεύουν πολλοί λόγω ονόματος.



Προβλέψεις

Τσάμπιονς: Μπάγερν-Ρεάλ
Γιουρόπα: Μπενφίκα-Τσέλσι



Ημερομηνίες

Τσάμπιονς: Οι πρώτοι αγώνες στις 23 και 24 Απριλίου, οι επαναληπτικοί 30 Απριλίου και 1 Μαϊου.
Γιουρόπα: Οι πρώτοι αγώνες στις 25 Απριλίου, οι επαναληπτικοί στις 2 Μαϊου.

5 σχόλια:

  1. Να πω επίσης, ότι Μπάγερν και Μπαρτσελόνα έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές στην ισοτρία τους στον θεσμό του Champions League και του Κυπέλλου πρωταθλητριών παλαιότερα..

    Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στα προημιτελικά της σεζόν 2008-2009, όταν η Μπαρτσελόνα στον δρόμο για την Ρώμη απέκλεισε τους Βαυαρούς, νικώντας τους 4-0 στην Βαρκελώνη και παίρνοντας ισοαπλία 1-1 στο Μόναχο.

    Η πρώτη φορά ήταν την σεζόν 1998-1999 για τον 4ο όμιλο τοτε του Champions League.. Η Μπάγερν κέρδισε στο Μόναχο 1-0 και μέσα στο Καμπ Νου επίσης με 1-2...

    Το άλλο ζεύγος,είναι εξίσου ενδιαφέρον. Η Ντόρτμουντ, έχει απίστευτη φυσική κατάσταση. Δεν νομίζω άλλη ομάδα να έχει τέτοια φυσική κατάσταση. Από την άλλη, η Ρεάλ έχει την εμπειρία. Ο Μουρίνιο, πιστεύω το ξέρει αυτό και θα την πάει την σειρά πιο έξυπνα...

    Στο Europa, η Τσέλσι έχει μία ευκαιρία να σώσει αυτή την χρονιά. Είναι ευκαιρία.

    Το Μπενφικά-Φενερ είναι αμφίρροπο. Πραγματικά απρόβλεπτο ζευγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που λες για τη φυσικη κατασταση της Ντορτμουντ, ερχεται να επιβεβαιωσει το παρακατω αρθρο απο τον κ. Γαλουπη:

    http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/389777-mono-i-ntortmoynt-trexei-etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Νίκο. Δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάτι ή να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις. Η ομάδα έχει απίστευτη φυσική κατάσταση, σε σημείο που οι πδοσφαιριστές της, θυμίζουν αθλητές στίβου και όχι αθλητές ποδοσφαίρου...

    Η επιτυχία της, εκεί οφείλεται. Στην άριστη φυσική της κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στο τσαμπιονς ψηφιζω μπαγερν κ εγω.... στο γιουροπα,αν η τσελσι περασει τελικο θα το παρει,να το θυμηθητε! το φενερ-μπενφικα θα ειναι παρα πολυ καλο παιχνιδι,ολα ειναι πιθανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην το λες Γιωργο. Βεβαια ισως το λες επειδη εισαι οπαδος της Τσελσι. Δε μου βγαζετε καμια σιγουρια φετος, ποσο μαλλον στα μεγαλα παιχνιδια. Και οι Φενερ-Μπενφικα ειναι εξαιρετικα δουλεμενς και οργανωμενες ομαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή