Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανακοινώσεις, συμφωνίες και κινήσεις των Ευρωπαϊκών ομάδων

Οι Ευρωπαϊκές ομάδες άρχισαν εδώ και καιρό τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Οι περισσότερες ομάδες, έχουν επικεντρωθεί στους στόχους τους και κινούνται γύρω από αυτούς.

Κάποιες ομάδες, ήδη προχώρησαν σε ανακοινώσεις, άλλες βρίσκονται μία ανάσα από το να έρθουν σε συμφωνία και άλλες παλεύουν ακόμα.

Από εδώ θα προσπαθήσουμε να δούμε που κινούνται οι ομάδες και σε ποιους μεταγραφικούς στόχους επικεντρώνονται...


Ανανέωση Ρονάλντο στην Ρεάλ



Οι άνθρωποι της Ρεάλ, γνωρίζουν ότι το πιο σημαντικό υλικό για μία πετυχημένη πορεία είναι ο Πορτογάλος. Από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου εδώ και χρόνια και επίσης από τους πλέον ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές. Ανεβάζει επίπεδο την Ρεάλ και σίγουρα αν θέλουν οι Μαδριλένοι να συνεχίσουν α βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο πρέπει να τον κρατήσουν...

Η Παρί φαίνεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ρονάλντο. Άλλωστε, υπάρχει "μπόλικο" χρήμα και οι άνθρωποι της ομάδα του Παρισιού θέλουν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη "πλούσιο" υλικό τους. Για τον Ρονάλντο θα είναι απόφαση ζωής καθώς θα είναι το τελευταίο δυνατό συμβόλαιο της καριέρας του (είναι 28 χρονών) και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Εφόσον, η Ρεάλ παρουσιάσει ένα πλάνο που θα στοχεύσει τα επόμενα χρόνια στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα, η καλύτερη επιλογή για τον Πορτογάλο θα ήταν η παραμονή του στην Μαδρίτη (έστω και με λιγότερα χρήματα) καθώς οποιαδήποτε αλλαγή ομάδας και περιβάλλοντος θα αποτελέσει ρίσκο και πιθανό εμπόδιο για την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία του...

 

Ο Γκέτσε στην Μπάγερν



Η Μπάγερν, θα είναι όπως όλα δείχνουν η ομάδα του "μέλλοντος". Ήδη έχει βρεθεί σε δύο τελικούς Champions League τα τελευταία τρία χρόνια και βρίσκεται αγκαλιά με τον τρίτο. Η συμφωνία της, με τον Γκουραδιόλα θεωρείται δεδομένη από το καλοκαίρι του 2013 και έπειτα.

Ήδη, διαθέτει πλήρη ομάδα και τουλάχιστον δύο παίκτες ενδεκαδάτους σε κάθε θέση. Και φυσικά δεν σταματά εδώ, καθώς επιθυμεί να αποκτήσει όσο μεγαλύτερο "βάθος" γίνεται έτσι ώστε να αυξήσει το αγωνιστικό επίπεδο της, καθώς και τον ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών της.

Στην προσπάθεια της αυτή, τον Μάριο Γκέτσε από την Ντόρτμουντ. Η κίνηση της αυτή εξηγείται ως εξής: Καταρχήν, προσθέτει στην "μηχανή" της ένα σπουδαίο μεσοεπιθετικό "όπλο" καθώς ο Γκέτσε είναι πολύτιμο εργαλείο (πασάρει, σουτάρει, πατάει αντίπαλη περιοχή, είναι ακούραστος, μπορεί να αμυνθεί ακόμα). Επίσης, έχει περιθώρια βελτίωσης καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα τα είκοσι χρόνια του.

Και τέλος, ένα σημαντικό συν στην κίνηση αυτή της Μπάγερν, είναι το γεγονός ότι αποδυναμώνει την μεγαλύτερη αντίπαλό της, αυτή την περίοδο στην Γερμανία. Την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 

Συμφωνία Παρί Σε Ζερμέν με Καβάνι



Όλα δείχνουν ότι Παρί και Καβάνι τα "βρίσκουν" για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς της Ευρώπης και του κόσμου και ταυτόχρονα ο πρώτος σκόρερ του πιο δύσκολου (για τους επιθετικούς) πρωταθλήματος, ο Έντισον Καβάνι αναμένεται να φορέσει την φανέλα της Παρί.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, "γεμίζει" την "φαρέτρα" της ασταμάτητα. Διαθέτει ήδη παίκτες τοπ επιπέδου. Ιμπραήμοβιτς, Λαβέτσι, Παστόρε, Λούκας (αυτός έχει περιθώρια βελτίωσης). Και τώρα που αναμένεται να αποκτήσει και τον Καβάνι θα πρόκειται για μία ομάδα "έτοιμη για όλα".

Φέτος, άφησε θετικές εντυπώσεις στο Champions League. Από την επόμενη χρονιά θα είναι μέσα στις προτεραιότητές της. Και πως να μην είναι άλλωστε, με τόσο πλούσιο υλικό...;;;;


Οι επόμενες αναφορές θα είναι για τις προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες, έτσι ώστε να "κλείσουν" παίκτες...

 

Λεβαντόφσκι για Μπάγερν



Ο Σερ Άλεξ σε συνέντευξή του έδωσε την είδηση. Αν ισχύει, τότε καταλήγουμε σ' αυτά που γράψαμε παραπάνω για την Μπάγερν. Ότι θέλει να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος και να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών της.

Και φυσικά, επειδή θα υπάρχουν τρία φορ περιοχής λογικά κάποιος από τους άλλους δύο (Μάντζουκιτς και Γκόμεζ) προφανώς θα σκεφτεί την αποχώρηση. Δεν είναι κανένας από τους δύο για πάγκο.

 

Τσέλσι για Γκόμεζ



Παίρνοντας πάσα από την Μπάγερν και τους επιθετικούς της, προχωράμε στην κίνηση της Τσέλσι για τον Μάριο Γκομεζ της Μπάγερν. Ένα κλασικό φορ περιοχής που η αλήθεια είναι αυτή την σεζόν έλλειψε από τους μπλε.

Η φυγή του Ντροκμπά, άφησε ένα κενό στην επιθετική γραμμή της Τσέλσι. Η ομάδα τόσα χρόνια έμαθε να έχει αιχμή του δόρατος έναν "θηριώδη" επιθετικό που χρειαζόταν τουλάχιστον δύο αντιπάλους να τον μαρκάρουν.

Ο Μάριο Γκόμεζ, είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός περιοχής, με εμπειρία, παραστάσεις που είναι σε θέση να προσδώσει δύναμη και μαχητικότητα στις αντίπαλες περιοχές.


Τσέλσι για Φαλκάο



Και αυτή η κίνηση για τους μπλε θα είναι σπουδαία. Ο Φαλκάο, είναι από τους κορυφαίους σκόρερ του κόσμου εδώ και τρία χρόνια. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι οι μπλε θα δώσουν περίπου 60 Εκατομμύρια Ευρώ στην Ατλέτικο για την απόκτησή του. Και 200.000 Λίρες στον παίκτη την εβδομάδα. Αστρονομικά ποσά για τα δεδομένα της εποχής.

Μία κίνηση που θα προσδώσει βάθος, εμπειρία, ποιότητα και ουσία στην επιθετική γραμμή των Λονδρέζων.

4 σχόλια:

  1. Μια συνοπτικη αποψη για το καθενα:

    -Τον Ροναλντο οσο τον αντιπαθω λογω χαρακτηρα, αλλο τοσο τον θαυμαζω για τις ποδοσφαιρικες του ικανοτητες. Πραγματικα απο τους πιο ολοκληρωμενους ποδοσφαιριστες ever. Αποτελει σημαντικο μερος του παιχνιδιου της Ρεαλ και καλα επραξαν οι Μαδριλενοι.

    -Ο Γκετσε οντως παικταρας και πιστευω θα ειναι απο τα αγαπημενα παιδια του Γκουαρντιολα. Δεν ξερω αν η αποδυναμωση της Ντορτμουντ ειναι καλο η κακο για τη Μπαγερν, διοτι ειναι καλο για ολους να υπαρχει ανταγωνισμος.

    -Η Παρι οντως εχει ολα τα φοντα να πρωταγωνιστησει σε Ευρωπαικο επιπεδο και να παει ακομα παραπερα απο οτι φετος. Αλλα πιστευω πως τον Καβανι δεν τον χρειαζεται αφου εχει Ιμπραημοβιτς. Ξαναλεω οτι τον Καβανι τον ηθελα στη Σιτι.

    -Το ιδιο για τον Γκετσε ισχυει και για τον Λεβαντοφσκι. Ειναι κακο να μειωνεται ο ανταγωνισμος για τη Μπαγερν.

    -Ο Γκομεζ ειναι κλασικο περιοχατο φορ ερωτευμενος με το σκοραρισμα. Πιστευω ομως πως πρεπει να μεινει στη Μπαγερν αν δεν παει ο Λεβα στους Βαυαρους. Η Τσελσι εχει τον Μπα, ενω και ο δανεικος Λουκακου, που ειναι πραγματικα οτι πιο πλησιεστερο στον Ντρογκμπα, μαλλον επιστρεφει. Αλλον εναν θελει, αλλα οχι τον Γκομεζ.

    -Τον Φαλκαο θελει και κανεναν αλλον. Ο κορυφαιος φορ του πλανητη κατα τη γνωμη μου, ικανος να πρωταγωνιστησει σε οποιαδηποτε ομαδα. Μακαρι να παει στην Τσελσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με δεδομενη την φυγη του τορες η τσελσι θα κινηθει για φαλκαο η γκομες...
    εδω και μερικες μερες επισης διαβαζω πως η τσελσι εκλεισε τον Σιρλε της Λεβερκουζεν για 20 εκατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θέλει παίκτες σαν τον Σίρλε...

    Θέλει πρωτίστως παίκτες άξονα...Κεντρικά χαφ. Τύπου Γιάγια Τουρέ, Μαρκίζιο, Μπούσκετς κλπ...

    Και μετα ένα θηρίο περιοχής. Αρκεί να τα χώνει μέσα τα πάρε βάλε.. Να βγαζει 20 γκολ καθε χρονο στην Premier League.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο πιστευω κ εγω,απλα αυτο για τον σιρλε το εγραψαν πολλες αγγλικες εφημεριδες και γενικα ακουστηκε πολυ τελευταια

    ΑπάντησηΔιαγραφή